Női kézilabda Eb: Klujber az álomcsapatban, Reistad az MVP

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2022.11.20. 12:36
null
Klujber Katrin a döntő után vette át az elismerést (Fotó: EHF/kolektiffimages)
A női kézilabda Európa-bajnokság záró napján kihirdették a torna álomcsapatát, amelybe magyar részről Klujber Katrin is bekerült. A torna MVP-jének a norvégok klasszisát, Henny Reistadot választották meg.

A szurkolók az EHF hivatalos applikációján keresztül adhatták le voksaikat szombat éjfélig, posztonként hat-hat kézilabdázó közül lehetett választani. Az álomcsapat a drukkerek voksai és a szakértők véleménye alapján állt össze, az MVP esetében kizárólag az európai szövetség szakértői döntöttek.

Összesen hat ország képviseleti magát a díjazottak között, a két döntős, a dánok és norvégok, valamint a franciák két-két játékost adnak. A jobbátlövőknél beválasztott Klujber Katrin egyértelműen a magyar válogatott vezére volt az Eb-n, hat mérkőzésen összesen 38 gólig és 18 gólpasszig jutott, Győri-Lukács Viktória után a legtöbb időt töltötte nálunk a pályán (4 óra 16 perc). Magyar részről még Márton Gréta volt a jelöltek között, azonban a balszélsőknél dán játékos lett a befutó.

„Nagyon boldog vagyok, hogy bekerültem az All Star-csapatba, először el sem hittem, látva, kikkel is vagyok egy társaságban – mondta Klujber az mksz.hu-nak. – Meghívtak az eredményhirdetésre Ljubljanába, ott leszek, sőt, a családom is elkísér, szeretném velük együtt megélni ezt a pillanatot. Köszönöm mindenkinek, aki segített ezt elérni, hiszen ez egyéni díj, a kézilabda azonban csapatjáték. Azon leszek, hogy megfeleljek ennek az elismerésnek a jövőben is, a válogatottal pedig mindenképpen szeretnénk előrelépni.”

Az MVP-címet kiérdemlő Henny Reistad tavaly a Bajnokok Ligája négyes döntőjében is bezsebelte ezt az elismerést, míg a legutóbbi világbajnokságon a legjobb balátlövőnek választották. Győri részről Stine Oftedalt díjazták, aki már harmadszor lett az Eb legjobb irányítója.

Mint ahogy a válogatottságtól visszavonuló Jovanka Radicsevics is harmadik alkalommal lett a befutó a jobbszélsőknél. Az idei Eb-n az örökgóllövőlista élére ugró (a férfiakat is beleszámítva!) Cristina Neagu 2010, 2014 és 2016 után negyedszer végzett az élen a balátlövők között.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ ÁLOMCSAPAT
Kapus:
Cléopatre Darleux (Franciaország)
Jobbszélső: Jovanka Radicsevics (Montenegró)
Jobbátlövő: KLUJBER KATRIN (Magyarország)
Irányító: Stine Oftedal (Norvégia)
Beálló: Pauletta Foppa (Franciaország)
Balátlövő: Cristina Neagu (Románia)
Balszélső: Emma Friis (Dánia)
Védő: Kathrine Heindahl (Dánia)
A legértékesebb játékos (MVP): Henny Reistad (Norvégia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik