Női kézi Eb: Tízszer jobb volt a védelmünk, mint a magyaroké – Pijevic

Vágólapra másolva!
2022.11.07. 10:53
null
Tea Pijevic szerint tízszer jobb volt a védelmük, mint a mieinknek (Fotó: AFP)
Mint ismert, a magyar női kézilabda-válogatott végig hátrányban játszva szenvedett 21–18-as vereséget Horvátországtól az északmacedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű Európa-bajnokság ljubljanai A-csoportjának második fordulójában. A mérkőzés után a horvátok szövetségi kapitánya, Nenad Sostaric mellett a 9 góllal záró Valentina Blazevic és a találkozó legjobbjának választott fehérvári kapus, Tea Pijevic értékelt a Sportske novosti nevű horvát lapnak.

„Kiválóan védekeztünk és Tea (Pijevic – a szerk.) remekül védett. Az volt a célunk, hogy kevés gólon tartsuk ellenfelünket és ez sikerült is. A magyar játékosok régóta együtt kézilabdáznak, sokan együtt vannak Debrecenben és hozzászoktak, hogy harmincöt-negyven gólt szereznek, de ezt sikerült megállítanunk. Színvonalas támadásokat vezettünk, elismerésem a lányoknak, mert remek kézilabdát mutattak be” – értékelt Nenad Sostaric, a horvát válogatott szövetségi kapitánya.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a tíz lövésből kilenc gólt szerző Valentina Blazevic volt.

„Fenomenális meccset játszottunk. Mindent megtettünk, amit előzetesen megbeszéltük, de a legfontosabb az volt, hogy agresszívan védekezzünk, ezért engedtünk csak tizennyolc gólt” – összegzett a horvát irányító.

Az Alba Fehérvárban légióskodó kapus, a mérkőzés legjobbjának választott Tea Pijevic 14 védéssel járult hozzá a horvátok győzelméhez.


 

„Magyarországon védek, ezért jól ismerem őket, ahogy ők is ismernek engem. Tízszer jobb volt a védelmünk az övéknél, és tudtuk, hogy ha húsz-huszonöt gól alatt tartjuk őket, akkor jó esélyünk van. Öröm volt ilyen atmoszférában játszani, úgy gondolom, teljesen megérdemeltük a győzelmet” – fogalmazott Pijevic.

 


A horvátok november 6-án, kedden 18 órától Svájc ellen zárják az A-csoportot, majd 20.30-tól a mieink a címvédő norvégokkal csapnak össze. Mivel a norvégok érvényesítették a papírformát Svájc ellen, Thórir Hergeirsson együttese mellett a mieink is továbbmentek. Ha viszont nulla ponttal indítjuk a középdöntőt, a célként kitűzött nyolc közé kerülés már csak bravúrok árán érhető el.


 

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT (LJUBLJANA)
HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 21–18 (10–7)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

A csoport másik meccsén: Svájc–Norvégia 21–38 (9–19)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Norvégia 2 2 70–44 +26 4
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 51–49 +2 2
3. Horvátország 2 1 1 44–50 –6 2
4. Svájc 2 2 49–71 –22 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik