Kézilabda: „Megölné a játékot” – teszteltük a vaksz nélküli labdát

N. T., N-P. T., P. V.N. T., N-P. T., P. V.
Vágólapra másolva!
2022.08.31. 14:45
Új korszak kezdődhet a kézilabdában a vaksz nélküli labda bevezetésével? U18-as női kézilabda-válogatottunk már tesztelhette is az augusztusi világbajnokságon. A torna legjobb irányítójának megválasztott Simon Petrát kértük meg arra, mondja el a tapasztalatait, mutassa be a labda előnyeit és hátrányait. MTK-s csapattársa, Pál Tamara a forgatás alatt fogta először kezébe a vaksz nélküli labdát, s radikális véleményt fogalmazott meg róla. 

Abban mind a ketten egyetértenek, ha őket kérdezik, semmi pénzért sem cserélnék le a vakszos labdát a vaksz nélkülire. Simon Petra elmondta, a korosztályos vb-n a magyar csapat alig próbálkozott átlövéssel, miután távolról bizonytalanok voltak a labdával, amely a látványos pörgetésekre sem alkalmas. Az MTK fiatal irányítója videónkban be is mutatja, hogy mi történik cunderezéskor, miért nehezebb azt kivitelezni, mint a hagyományos labdával.

Pál Tamara tetszését sem nyerte el az új labda, fájtak az ujjai, ahogy rá kellett markolni a lövéseknél, és olyan érzése volt, mintha csak a Játékszigetben vett volna egy játéklabdát. S mint videónkból kiderül, a heteseknél is más„rituálékat” kell alkalmazni.

A két játékos egyöntetű véleménye az, hogy a vaksz nélküli labda megölné a kézilabdát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik