Férfi kézi: Iváncsik Tamás most már tényleg visszavonult

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.05. 10:00
null
Iváncsik Tamás bejelentette, játékosként a szombati volt pályafutása utolsó mérkőzése (Fotó: Facebook)
A férfi kézilabda-válogatott színeiben 2004 és 2017 között 117-szer pályára lépő Iváncsik Tamás a hivatalos Facebook-oldalán bejelentette, befejezi játékos-pályafutását.

A 39 éves jobbszélső 2017-ben egyszer már bejelentette, felhagy a profi sporttal, de Győrben mégis folytatta a kézilabdát, sőt, 2019-ben a Tatai AC-be igazolt, amelyben további három évig játszott. Iváncsik Tamás a Facebook-oldalán azt írta, hogy a szombati, Cegléd ellen 24–22-re megnyert másodosztályú mérkőzésen lépett pályára utoljára.

„Az utolsó meccs. Eljött az idő.... Harminc évvel ezelőtt nem gondoltam volna hogy ilyen sikeres és hosszú pályafutásom lesz! Nehéz összefoglalni, amit érzek, egyik szemem sír, a másik nevet. Egy igazi összetartó Csapatba kerültem itt, Tatán, ahol nagyon jól éreztem magam az elmúlt három évben! Ezúton is köszönöm a tatai vezetőségnek a mai búcsúztatást is! Tizenhat éves korom óta voltam profi játékos, a kézilabda mindig az életem része marad, de ezentúl mar kizárólag a vonal másik oldalán. Boldog vagyok, hogy egy kiélezett és győztes mérkőzéssel fejeztem ma be a kézilabdázást a pályán!”

Iváncsik Tamás édesapja, Mihály vb-ezüstérmes kézilabdázó, testvérei, Gergő és Ádám szintén profi kézilabdázók lettek. A győri nevelésű Iváncsik Tatabányán, Dunaújvárosban, Balatonfüreden, a romániai (nagybányai) Minaur Baia Marében és a norvég Elverumban is játszott.

Legemlékezetesebb időszakát Veszprémben töltötte, ahol hétszer volt a bajnokcsapat tagja. A szélső 2008-ban EHF Kupát nyert a Veszprémmel, és abban az évben ő lett az év férfi játékosa, valamint Junior Príma-díjat is kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik