Férfi kézilabda: Faluvégi Rudolf távozott francia klubjától

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2022.02.10. 10:02
null
Faluvégi Rudolf kevés játéklehetőséget kapott a Cesson-Rennes-ben (Fotó: Imago)
A francia élvonalbeli kézilabda-bajnokságban szereplő Cesson-Rennes a hivatalos honlapján adta hírül, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Faluvégi Rudolffal.

A 28 éves, átlövőként és irányítóként is bevethető játékos a nyáron igazolt vissza a francia csapathoz, amelyet 2019-ben már erősített. Márciusi keresztszalag-szakadása után októberben tért vissza a pályára, azonban azóta nem kapott annyi játéklehetőséget, mint szeretett volna.

A klub közleménye szerint a magyar légiós és képviselője kérte a vezetőséget, hogy 2023-ig szóló szerződése ellenére engedjék el, ugyanis több játékra van szüksége ahhoz, hogy újra felvegye a ritmust, és visszataláljon a sérülése előtti formájához.

A 14-szeres válogatott Faluvégi 2017 nyarán Csurgóról igazolt a francia HBC Nantes együttesébe, amelyben másfél szezont töltött, és ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában. Ezután 2019 tavaszán a Cesson-Rennes-ben szerepelt, majd a Bundesligában szereplő TVB 1898 Stuttgart együtteséhez szerződött, ám ott sok időt kellett kihagynia váll-, könyök- és lábsérülések miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik