Férfi kézi: sztrájkolnak a játékosok a korábbi sztárcsapatnál

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.11.23. 17:25
null
A Metalurg játékosai nem edzenek, amíg nem kapják meg a bérüket (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/rkmetalurgofficial" target="_blank">a Metalurg Szkopje Facebook-oldala</a>)
Elmaradt fizetések miatt sztrájkba léptek az északmacedón Metalurg Szkopje férfi kézilabdacsapatának játékosai és edzői stábja. Addig nem edzenek, és pályára sem lépnek, amíg a klub nem fizeti ki őket – írja a gol.mk.


A Metalurg már az évad eleje óta komoly pénzügyi gondokkal küzd, nem sokkal szerződtetésük után a világbajnok francia testvérpár, Kévynn és Olivier Nyokas is elhagyta az együttest – a nagy rivális Vardarhoz igazolva.

A klub vezetősége közleményében jelezte, tiszteletben tartja a játékosok döntését, de szerintük az ilyen radikális lépések nem vezetnek semmi jóra.

A Metalurg csupán a 8. az északmacedón ligában, négy vereség és hét győzelem a mérlege. Az első helyen a magyar válogatott kapust, Székely Mártont foglalkoztató Eurofarm Peliszter áll, megelőzve a kétszeres BL-győztes Vardar Szkopjét.

A Metalurg nagy korszakát 2009 és 2017 között élte a horvát sztáredző, Lino Cervar irányításával. Ebben az időszakban négy bajnoki címet nyertek hazájukban, a Bajnokok Ligájában pedig kétszer is a legjobb nyolc közé jutottak: 2013-ban a Kielce állította meg őket a final four előtt, egy évvel később pedig a THW Kiellel nem bírtak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik