Női kézi MK: 2011 óta először jutott döntőbe a DVSC

Vágólapra másolva!
2021.05.15. 15:47
A DVSC 28–22-re legyőzte a Kisvárdát a női kézilabda Magyar Kupa veszprémi négyes döntőjének első napján, ezzel bejutott a vasárnapi fináléba, amelyben a Győri ETO lesz az ellenfele.
Hornyák Dóra (a labdával) három gólig jutott az elődöntőben (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁHOZ KATT A KÉPRE!
Hornyák Dóra (a labdával) három gólig jutott az elődöntőben (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁHOZ KATT A KÉPRE!

 

Mindkét csapat nagy esélyt kapott a döntőbe jutásra azzal, hogy a legjobb négy között egymással kerültek össze, s nem az FTC-vel vagy a Győrrel. A meccs esélyesének a DVSC számított, de a Kisvárda történelmi tettre készült, hiszen korábban sosem volt még döntős a Magyar Kupában.

Válogatott játékosai vezérletével a Debrecen remekül kezdett, így a szabolcsiak egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen. Az első negyedórát követően 6–2 volt az állás, és a különbség a szünetig tovább nőtt. A találkozó háromnegyedénél vezetett először tíz góllal a DVSC, de 12 perc alatt megfelezte hátrányát a Kisvárda, és végül hattal kapott ki.

A debreceniek közül Kovács Anna hat, Jelena Deszpotovics öt, Bánfai Kíra négy góllal, Csapó Kyra 52 százalékos védési hatékonysággal (29/15), Ann-Cathrin Giegerich pedig öt hárítással járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Milosevics Tímea volt a legeredményesebb négy találattal.

A DVSC 13. alkalommal jutott a kupasorozat fináléjába, eddigi mérlege öt győzelem és hét vereség. Óriási bravúr lenne, ha vasárnap a győzelmek száma gyarapodna, hiszen az ellenfél a Győr lesz, amely 2005 óta a tizenöt MK-döntőből 14-et megnyert.

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ, VESZPRÉM
ELŐDÖNTŐ

DVSC SCHAEFFLER–KISVÁRDA MASTER GOOD SE 28–22 (14–7)
Veszprém, 1000
néző. V: Őri, Pozdena
DEBRECEN: CSAPÓ KYRA – Arany R. 1, KOVÁCS ANNA 6 (3), Tóvizi 2, HORNYÁK D. 3 (1), Vámos P. 1, Vantara-Kelemen 1. Csere: Giegerich (kapus) DESZPOTOVICS 5, Bordás 3, Petrus 2, BÁNFAI K. 4, Csernyánszki, Karsten, Vámosi P. Edző: Kudor Kitti
KISVÁRDA: MÁTÉFI D. – Udvardi 2, Habánková 2, Szabó Nina 2 (1), Dombi L. 2, Siska 1, MILOSEVICS T. 4. Csere: PÁSZTOR B. (kapus) Termány 2, Mészáros-Mihálffy 2, Bouti 3, Dombi K. 2, Soltész. Edző: Bakó Botond
Az eredmény alakulása. 7. perc: 2–0. 16. p.: 6–2. 26. p.: 12–6. 32. p.: 16–7. 40. p.: 19–13. 46. p.: 23–13. 57. p.: 26–21
Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti:
– Kicsit idegesen kezdtük az első félidőt, de már akkor is stabil volt a védekezésünk, és a kapuban Csapó Kyra remekelt. A védett lövések után, illetve szerzett labdákból igyekeztünk minél több gólt lőni. Tíz perc után megnyugodtunk, sikerült egyre növelni a különbséget. Küzdelmes meccsre számítottunk, tudtuk, hogy a Kisvárda soha nem adja fel, de sikerült végig kontrollálnunk a mérkőzést.
Bakó Botond: – Elsősorban sebességben nem sikerült felnőnünk a feladathoz, illetve leblokkoltunk, és statikussá váltunk támadásban és védekezésben is. Nem tudtunk olyan minőségű játékot nyújtani, amilyet elterveztünk. Elsősorban nem az bánt, hogy kikaptunk – persze az is –, hanem hogy nem késztettük nagy csatára az ellenfelünket, úgymond könnyű helyzetbe hoztuk a Debrecent.

A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN
FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC 25–29

Vasárnap
15.45:
a 3. helyért, Kisvárda–Ferencváros
18.15: döntő, DVSC–Győr

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik