Női kézi: úgy volt, hogy befejezi, ehelyett most aláírt a Győrhöz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.01. 11:08
null
Anja Althaus a Győr kedvéért mégis folytatja a kézilabdát (Fotó: Győri ETO)<br />
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, az El-Gaui Aszma távozásával megüresedő helyre a német Anja Althaust szerződtette a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata beállóposztra. A Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője után még a visszavonulását bejelentő játékos egy évre írt alá a magyar címvédőhöz.

Mint ismert, az elmúlt szezon közepén a gyermekáldás miatt hazájába visszatérő Heidi Löke pótlására a tunéziai-magyar kettős állampolgárságú El-Gaui Aszmát igazolta át a Győr Siófokról. El-Gaui azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az igazán éles meccseken nem tudta érdemben tehermentesíteni a holland Yvette Brochot, így tulajdonképpen nem volt meglepő, hogy az ETO úgy döntött, nem tartja meg a játékost a következő idényre.

Így jött a képbe a rutinos Anja Althaus, akivel kapcsolatban a macedón sajtóban már korábban megjelent, hogy a Győrben folytathatja. A hír annyiban volt érdekes, hogy a 34 éves német beálló maga jelentette be könnyek között a budapesti BL négyes döntő végén, hogy visszavonul.

„Azt már a final four előtt eldöntöttem, hogy visszavonulok. Akkor, abban az élethelyzetben ez tűnt jó döntésnek. Nemrég a Győri Audi ETO elnöke és vezetőedzője keresett meg, és örömmel fogadtam a megkeresésüket a folytatásról. Egyéves szerződést írtam alá, és nagyon várom a kihívásokkal teli új idényt a Bajnokok Ligája címvédőjénél" – idézi Althaust a győri klub közleménye.

Althaus egyébként a Viborggal kétszer már megnyerte a Bajnokok Ligáját (2009, 2010), de bajnoki címeket ünnepelt Németországban (DJK/MJC Trier – 2003; Thüringer HC – 2013, 2014), Dániában (Viborg – 2008, 2009, 2010) és legutóbb, Macedóniában is (Vardar Szkopje – 2015, 2016, 2017). A német válogatottal 2007-ben világbajnoki bronzérmet szerzett.

„Rutinos, tapasztalt játékost sikerült Győrbe szerződtetni. Ellenfélként elismerésre méltó volt az a teljesítmény, amit a pályán mutatott. Céljaink elérése érdekében fontos, hogy minden poszton kiválóan felkészült játékosok szerepeljenek a csapatban a következő szezonban is, ennek fényében mindenképpen tovább erősödött a Győri Audi ETO jövő évi kerete" – tette hozzá Bartha Csaba, a Győri ETO elnöke.

Ha arra gondolunk, hogy Althaus a Vardar Szkopje színeiben hat lövésből hat gólt szerzett a májusi BL-fináléban a Győr ellen, a második félidő derekán pedig három perc alatt szerzett négy góllal tartotta a lelket a macedónokban, elmondhatjuk, hogy van még benne fantázia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik