Férfi kézilabda: világbajnok kapust igazolt a PSG

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.11. 18:47
null
Vincent Gérard büszke arra, hogy Európa egyik legjobb csapatában játszhat majd (Fotó: AFP)
2019. július 1-től a Paris Saint-Germain férfi kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását Vincent Gérard, a Montpellier olimpiai ezüstérmes, világbajnok kapusa.

 

A PSG saját honlapján jelentette be a hírt, hozzátéve, hogy Gérard három évre, 2022. június 30-ig írt alá.

A 30 éves, 45-szörös válogatott kapus a Metzben kezdett el védeni, majd 2006-ban Montpellier-be szerződött, amellyel 2008-ban triplázott, a bajnoki arany mellett a Francia Kupát és a francia Ligakupát is megnyerte.

2008–10 között az Istres csapatát erősítette, majd öt évig a Dunkerque játékosa volt, és 2014-ben újabb bajnoki arannyal gazdagodott. A Montpellier-vel tavaly mindkét hazai kupasorozatban az első helyen végzett.

„Nagyon boldog vagyok, hogy aláírtam a PSG-hez, egy új kihívás és egy érdekes projekt vár rám. Büszke vagyok arra, hogy Európa egyik legjobb csapatának a tagja lehetek” – nyilatkozta az olimpiai ezüstérmes (2016), világbajnok (2017) és Európa-bajnoki ezüstérmes (2014) kapus.

A Kieler Nachrichten a hét elején még azt írta, hogy a PSG illetve a Veszprém a THW Kieltől távozni szándékozó Andreas Wolff iránt érdeklődik, a mostani hírek fényében a párizsiakat minden bizonnyal lehúzhatjuk a kérők listájáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik