Férfi kézi: vezéráldozattal nyert a BL-győztes a német bajnok ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.20. 23:21
A Bajnokok Ligája-győztes Flensburg sikerével végződött az északi derbi a német férfi kézilabda-bajnokságban: Lubomir Vranjes gárdája 15–11-es félidő után 26–22-re győzte le a már a harmadik vereségét elszenvedő THW Kielt.

A hazaiak hőse Mattias Andersson volt, aki 23 védéssel járult hozzá a győzelemhez, elöl pedig a két dán, Thomas Mogensen és Lasse Svan Hansen termelte a legjobban a gólokat (6-6). A másik oldalon ezúttal hiányoztak a sorozatos kapusbravúrok, Marko Vujinon (7) és Aron Pálmarssonon (5) kívül pedig nem akadt kiemelkedő góllövő teljesítmény.

A Flensburg sikere ugyanakkor vezéráldozattal járt: az első diagnózisok szerint ugyanis az öt gólt szerző Holger Glandorf – akit az elmúlt években több sérülés is hátráltatott – Achilles-ina beszakadt, így több hónap kihagyásra számíthat. Nem hiába mondta Vranjes azt már a meccs után közvetlenül, hogy inkább veszítették volna el a mérkőzést, mint a válogatottságot szeptemberben lemondó 31 éves átlövőt.

A bajnokságot jelenleg jobb gólkülönbségének köszönhetően a Rhein-Neckar Löwen vezeti az ugyancsak 32 pontos Kiel előtt, az egy meccsel kevesebbet játszó Flensburg három ponttal van lemaradva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik