Kézi BL: Nem dőlünk be az altatásnak - Iváncsik G.

Vágólapra másolva!
2014.10.04. 12:11
null
Ismét vérbeli kézis rangadót láthat a Veszprém Aréna közönsége (Fotó: NS-archív)
Komoly erőpróba elé néz a MKB-MVM Veszprém és a Mol-Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, hiszen a második fordulóban előbbi házigazdaként, utóbbi vendégként találkozik a legerősebb ellenfelével. A német Rhein-Neckar Löwennel, valamint a lengyel Kielcével.



„Csak a hét elején kaptunk pihenőt, aztán nagyon erős edzések következtek, ezért nem mondhatom, hogy frissek lennénk, a szombat esti meccsig viszont regenerálódnunk kell, hogy újult erővel harcolhassunk a Löwennel – mondta Iváncsik Gergő, a Veszprém válogatott balszélsője. – Továbbra sem játszhat Iman Dzsamali és Lékai Máté, mindkettő térdműtét után lábadozik. Őszintén szólva nekem is fáj itt-ott, de ettől még edzek, és a meccsen is százszázalékos teljesítményre törekszem. Itthon nyerni kell, nincs mese.”

BIZAKODÓ EDZŐK
„Részben átalakult a nyáron a Löwen, de nem gyengült meg, sőt, inkább erősödött. A késő esti kezdés nekünk szokatlan, de az edzéseken megpróbáltunk alkalmazkodni” – mondta Carlos Ortega, a Veszprém mestere.
„A hét azzal telt el, hogy a Kielce elleni taktikát gyakoroltuk. Csoportunkban a lengyel bajnok a legveszélyesebb ellenfelünk, ezért bravúros teljesítmény kell a legyőzéséhez. A meccs végéig szeretnénk szorosan tartani az állást, hogy a végjátékban legyen esélyünk a pontszerzésre” – nyilatkozta Carlos Pastor, a Szeged edzője.
A Löwen fantasztikus formában játszik, a Bundesligában nyolc meccsből hetet megnyert és vezeti a táblázatot, a BL első körében pedig 11-gyel (35–24) verte meg a Montpellier-t.

„Olvastuk a Löwen honlapján, hogy az edzőjük legalább egy pontot remél nálunk, ugyanakkor hozzátette, csapata először lép pályára ebben az idényben úgy, hogy nem esélyes. Persze nem dőlünk be az altatásnak, a szezon egyik legnehezebb csatája vár ránk” – folytatta Iváncsik.

„A BL egyik legjobb együttese ellen sokkal hatékonyabban kell védekeznünk és eredményesebben kell támadnunk, mint tettük legutóbb a Zaporizzsjával szemben – mondta Zubai Szabolcs, a pénteken már Kielcében edző Szeged válogatott beállósa. – Zárt és nyitott védekezési taktikát egyaránt játszik a Kielce, de mindkettőre van ellenlépésünk. A legjobbja a szlovén a beállós, Uros Zorman, ha neki jól megy a játék, szárnyal a csapat, ezért rá külön kell vigyáznunk. Tőlünk csak Antonio García hiányzik, aki a lábsérülése miatt még három-négy hétig nem játszhat.”

A Kielcével eddig kétszer mérkőzött a Szeged a BL-ben: tavaly március 17-én itthon 26–25-re nyert, idegenben 32–27-re kikapott, amivel a lengyelek jutottak be a legjobb nyolc közé.

A meccs érdekessége lesz, hogy a Kielcét a kirgiz-spanyol Talant Dusebajev edzi, akit várhatóan néhány napon belül kineveznek a magyar férfiválogatott szövetségi kapitányának, tehát a tréner leendő játékosai közül máris találkozhat Zubaival, Ancsin Gáborral, Vadkereti Attilával, Ilyés Ferenccel és Balogh Zsolttal, valamint megbeszélheti a kerettel kapcsolatos elképzeléseit Carlos Pastorral, a Szeged trénerével.

FÉRFI KÉZILABDA BL
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
C-CSOPORT
MKB-MVM VESZPRÉM–Rhein-Neckar Löwen 21.00 (tv: Digi Sport1 – élőben az NSO-n!)

Vardar Szkopje (macedón)–Csehovszkije Medvegyi (orosz)
Montpellier (francia)–Celje (szlovén) – vasárnap játsszák

D-CSOPORT
Kielce–MOL-PICK SZEGED 14.00 (tv: Digi Sport1 – élőben az NSO-n!)
Motor Zaporizzsja (ukrán)–Dunkerque (francia)
Aalborg (dán)–Schaffhausen (svájci) – vasárnap játsszák

A-CSOPORT
Meskov Breszt (fehérorosz)–Metalurg Szkopje (macedón)
PSG (francia)–RK Zagreb (horvát) – vasárnap játsszák
KORÁBBAN
THW Kiel (német)–La Rioja (spanyol) 34–32

B-CSOPORT
Besiktas (török)–KIF (dán) – vasárnap játsszák
Barcelona (spanyol)–Wisla Plock (lengyel) – vasárnap játsszák
Flensburg (német)–Alingsas (svéd) – vasárnap játsszák
AZ EDDIGI EREDMÉNYEKET ÉS A CSOPORTÁLLÁSOKAT ITT TALÁLJA MEG!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik