Férfi kézi: az újonc Källmanra figyeltek szegedi társai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.06. 12:07
Jonas Källman, a Csurgón egygólos (28–27) rangadót megnyerő Pick Szeged kézilabdacsapatának újonca bemutatkozó mérkőzését követően úgy nyilatkozott: remek csapatba, kitűnő játékosok közé került, így nem lesz nehéz jól játszania. A szélső Csurgón csereként lépett pályára, és egy góllal vette ki a részét a győzelemből.

 

„Remek csapatba kerültem, sok kitűnő játékos közé. Nem lesz nehéz nekem is jól játszanom, hiszen a társaim máris segítettek – mondta Jonas Källman, aki a vártnál nehezebb győzelemre is keresett magyarázatot. – Nehéz választ adni, miután csak két napja vagyok Magyarországon és az első magyar bajnoki mérkőzésemet játszottam. Talán a sérültjeink hiányoztak, meg aztán ketten újoncok voltunk a csapatban.”

A jobbkezes szélső számára idegen poszton, jobbszélsőként is bizonyíthatott, a légiós ott sok mozgással igyekezett lekötni az ellenfél védőit, de a saját kapujuk előtt bőven volt dolga. Legkellemesebb élményeként mégis azt emelte ki, hogy sikerült gólt szereznie.

„De a társaim is nagyon figyeltek rám, segítettek. Ez fontos, és remélem továbbra is így lesz. A hét végén már EHF-kupa-meccs következik, addigra még jobban összeáll a játékunk. Itthon kezdünk, ez jó előjel, mert azt már tudom, hogy szurkolóink sokat lendítenek a csapaton.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik