Női kézi: „Ha így játszunk, nem kellene, hogy gondunk legyen”

Vágólapra másolva!
2013.10.05. 21:14
Mint arról beszámoltunk, a Győri Audi ETO KC fölényesen, 41–22-re legyőzte a KEK-győztes Hypót a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Ambros Martín vezetőedző szerint nem lehet most hátradőlni, továbbra is keményen kell dolgozni, Szepesi Ivett szerint pedig ilyen mentalitással és agresszivitással játszva nem kellene, hogy problémája legyen az együttesnek.
„Azért dolgoztunk, hogy ilyen könnyű mérkőzéseket játszhassunk – mondta a találkozót követően a DigiSportnak Ambros Martín. – A védelem nagyon jól összeállt, kijavítottuk a kisebb problémákat is. De ez csak egy meccs volt, és továbbra is nehéz mérkőzések jönnek.”

„Volt olyan pillanat a mérkőzésen, amikor azt gondoltuk, na ez az, amit látni szeretnénk, ez az, amire képes a Győr, de még a szezon elején vagyunk, dolgoznunk kell, ez csak egy meccs volt – tette hozzá a győri edző, aki azért talál hibát együttesénél. – Nem lehet itt megállni, és azt mondani, hogy most minden rendben van. Megyünk tovább ezen az úton, mérkőzésről mérkőzésre szeretnénk jobbak lenni.”

„Könnyűnek tűnhetett kívülről, de meg kellett dolgozni ezért a sikerért. Nagyon jól játszottunk már a kezdéstől fogva, ezért tűnhetett könnyűnek, de a Hypo nagyon jó csapat – mondta ezt már az öt góllal záró Katarina Bulatovics. – Nagyon jól védtek a kapusaink, jól védekeztünk, ezért könnyűnek tűnhetett. Remélem, hogy ez így marad, és továbbra is így játszunk.”

„Élveztük a játékot, de már nagyon vártuk a BL-t, és ki voltunk éhezve, ennek is köszönhető ez a nagy siker. Sokat dolgoztunk a héten, és már meccs előtt azt mondta Ambros Martín, hogy élvezzük a játékot – mondta ezt már Szepesi Ivett. – Nagyon nehéz volt a szezonkezdet, mert sok volt a sérültünk, de hál’ Istennek a héten már együtt tudtunk dolgozni, ez mindenképpen nagyon jót tett a csapatnak. Szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy nehezebb mérkőzésre számítottunk, de legyen mindegyik meccsünk ilyen. Nagyon sokat készültünk a héten a Hypóra, videóztunk, kielemeztük a figuráikat, és Ambros sokszor kéri tőlünk, hogy mi, védők irányítsuk az ellenfél támadását, és azt gondolom, ez sikerült, és ezzel sikerült lelassítanunk a játékukat. Ha továbbra is ilyen mentalitással és agresszivitással játszanánk, akkor nem lenne gondunk a hátralévő meccseken sem.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik