Még el sem kezdődött Ilyésék kézimeccse, máris véget ért

ACKERMANN SÁNDORACKERMANN SÁNDOR
Vágólapra másolva!
2013.02.07. 14:51
Különös esemény miatt maradt el az Ilyés Ferencet sorai között tudó Wisla Plock kézilabda-bajnoki meccse a lengyel bajnokság keddi játéknapján: a 15. forduló 18 órára tervezett mérkőzése a lengyel orvosi szolgálat (elsősegély) megjelenésének elmaradása miatt gyakorlatilag el sem kezdődött. A kötelező negyedórát ugyan megvárták, de ezután a nemzetközi bírók által felügyelt meccset rögtön lefújták a jelen levő csaknem 3000 néző egyöntetű tiltakozásának ellenére.

Sokak szerint a döntés a felsőházért küzdő vendégcsapatnak kedvezett (Piotrkowianine), akik így „ingyen” két ponthoz is juthatnak.

„Minden a szokásos formalitások szerint zajlott, megvan a dokumentum, amely szerint az orvosoknak a meccs napján 17 órára a helyszínre kellett volna érkeznie" – nyilatkozta az elmaradt meccs utáni sajtókonferencián Andrzej Myszczynski, a Wisła tulajdonosa. „Ez akár milliókba is kerülhet nekünk!” – fakadt ki a milliomos.

Mivel a jóval gyengébb vendégcsapat jogában állt az egészségügyi csapat 15 perces késése után megtagadni a pályára lépést, így az egyértelműen esélyesebbnek vélt Ilyés Ferencék 10–0-ra „elveszítették” a 2013-as naptári év első bajnokiját.

„Ma nem mi, hanem a kézilabda kapott ki” – nyilatkozta Lars Walther, a Wisła edzője a mérkőzés után. „A következő napokban egész Európa erről a botrányról fog beszélni” – mondta a feldúlt edző az elmaradt meccs utáni konferencián.

Ez a pontvesztés még sokba kerülhet a Plocknak, mert közben a nagy rivális Kielce győzelmével beérte pontszámban a tabella élén, márpedig az első hely előnyt jelent majd a rájátszásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik