Férfi kézi: Lékainak tíznapos pihenőt írt elő az orvos

Vágólapra másolva!
2013.02.19. 09:13
Ujjsérülést szenvedett a szlovén Celje PL férfi kézilabdacsapatának egyik vezéregyénisége, Lékai Máté. A Szegedről igazolt magyar válogatott irányító azonban bizakodó a csütörtöki játékát illetően, még annak ellenére is, hogy a csapatorvos elsőre tíznapos kihagyást említett neki.

„Kificamodott az ujjam, borzalmasan fáj, és csak reménykedni tudok, hogy nem lesz igaza a Celje csapatorvosának, vagyis nem kell tíz napot szinte teljes tétlenségben töltenem – mondta a válogatott irányító. – A Constanta elleni BL-meccsünkön balszerencsésen ütköztem az egyik védővel és a jobb-, vagyis a lövőkezem gyűrűsujja bánta."

Amint arról beszámoltunk: Vladan Matics edző alakulata – többek között Lékai találataival és remek gólpasszaival – nagyobb gond nélkül, öt góllal (24–19) nyert otthon a román bajnok ellen.

„Győzelmünknek köszönhetően a továbbjutás kapujában állunk, és csak több kellemetlen meglepetés hiúsíthatná meg a nyolcaddöntőbe kerülésünket – folytatta Lékai Máté. – Nehezen elképzelhető, hogy a Constanta megverje a Kielt, mi pedig csütörtökön Göteborgban hét góllal kikapjunk Sävehoftól. A továbbjutással el is érnénk a célunkat, hiszen nagyon fiatal, több súlyos sérüléssel bajlódó együttesünktől ennél jobb eredmény egyelőre nem várható."

A magyar játékos bizakodik, hogy a kezét leragasztva, beinjekciózva már csütörtökön is megpróbálkozhat a játékkal, de kockáztatni nem akar.

„Ha nem tudom kellően segíteni a csapatot, akkor inkább átadom a helyem – mondta. – Nem hiányzik a rásérülés, mert a jövő héten négyes döntő lesz a Szlovén Kupában, valamint bajnokira érkezik hozzánk a Maribor, és ezzel be is fejeződik az alapszakasz."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik