Iváncsik: A jó kezdés után mintha gödörbe léptünk volna

MUNKÁCSY ANDRÁSMUNKÁCSY ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2013.01.16. 00:32
null
Nagy Lászlónak nem volt könnyű dolga a horvátok ellen (Fotó: MTI)
Mint ismert, a magyar válogatott simán, 30–21-re kikapott Horvátországtól a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. Iváncsik Gergő szerint a jó kezdés után túl sok hibát követett el a csapat, amit kíméletlenül kihasznált az ellenfél, Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint semmivel nem lehetünk igazán elégedettek, de azt is hozzátette, hogy a horvát és a spanyol válogatott kiemelkedik a csoportból, Slavko Goluza pedig saját csapata teljesítménye mellett a mieink erejét is dicsérte.

Császár Gábor, aki az első félidőben irányítóként próbált éket verni a horvát védőfalba, érezhetően szorosabb eredményt várt ezen a mérkőzésen.

„A horvátok nagyon készülhettek ránk, remekül védekeztek – mondta a három gólig jutó Császár. – Az elején elbizonytalanítottak minket, mi pedig jó partnerek voltunk, hogy játsszák a játékukat, rengeteg hibát vétettünk. Rutinosan, hosszan támadtak, mi pedig elkapkodtuk a helyzeteinket, csak futottunk az eredmény után."

Iváncsik Gergő szerint a biztató kezdés után valami elszakadt a csapatban az első félidőben, a rengeteg hibát pedig nem lehet megtorlás nélkül elkövetni.

„Az első félidőt jól kezdtük, felvettük a harcot, de egyszer csak történt valami. Mintha gödörbe léptünk volna. Onnantól kezdve végig uralták a mérkőzést, és sajnos be kell látni, hogy simán megvertek minket. Ennyi technikai hibát nem lehet büntetlenül elkövetni. Ki kell törölnünk ezt a mérkőzést a fejünkből, új lapot kell kezdenünk Spanyolország ellen" – utalt a balszélső a mieink következő, csütörtöki mérkőzésére.

Mikler Roland a védéseivel sokáig tartotta a lelket az együttesben. A Pick Szeged kapusa szerint a válogatott többet tud annál, mint amit ezen az estén mutatott.

„Tíz lerohanásgólt kaptunk, Spanyolország ellen ezt majd nem engedhetjük meg magunknak. Szerintem nincs ekkora különbség a két csapat között, de a horvátok könyörtelenül kihasználták a hibáinkat, és lerohantak minket" – nyilatkozta Mikler.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány az ellenfél érdemeit méltatta a találkozó után. Meglátása szerint a játékosok által is említett elbizonytalanodásról a horvát védekezés tehetett.

„A horvát válogatott jó szellemiséggel és dinamikusan kézilabdázott, a játék minden elemében felülmúlt minket. A mi célunk a továbbjutás a csoportból, amelyből Spanyolország és Horvátország kiemelkedik – és ezt mi el is fogadjuk. Ha a továbbjutás megvan, meglátjuk, hogy az erőnket át tudjuk-e csoportosítani további célokra. Levonjuk a tapasztalatokat, és készülünk a következő mérkőzésre a spanyolok és az azt követő csatára Algéria ellen" – értékelte a találkozót a lefújás után Mocsai.

„A hatos zónavédekezés ellen nem tudtunk hatékonyan játszani. Az átlövő és a szélső posztokról nem ment a góllövés, és a védők megakadályozták az irányító és a beálló közti átadásokat. A legbosszantóbb, hogy nem tudtuk lövéssel befejezni a támadásainkat, a horvátok eladott labdákból indulhattak" – nyilatkozta a szakvezető.

A Nemzeti Sport Online kérdésére, hogy az utóbbi időben miért nem jön össze a siker a horvátok ellen, a szövetségi kapitány így felelt: „Horvátország erősebb, egységesebb válogatott, mint a miénk. Ha a végeredmény nem is tükrözi híven a játék képét, nem történt csoda ezen az estén: a mi oldalunkon túlterhelt játékosokkal számolhatunk, a védelemben lényegében alternatíva nélkül, a másik oldalon pedig dinamikus, robosztus ellenfél lépett pályára. Ez hosszú távú feladatokat vetít előre a magyar kézilabda számára" – mondta Mocsai.

„Azt kell mondanom, szinte semmivel sem lehetünk elégedettek, mivel rengeteg technikai hiba csúszott be a játékunkba. Meg kell nézni majd videón, hogy mi volt a baj a visszarendeződésekkel, mert azt gondolom, hogy ilyen eladott labdákkal nem lehet mérkőzést nyerni. A vébé előtt már megbeszéltük, hogy ezzel a megfogyatkozott játékosállománnyal arra kell figyelnünk, az ilyen kilátástalan meccsek végén ne hajtsuk szét magunkat, és minél több játékos megkaphassa a lehetőséget – mondta a Sport Tv-nek a találkozót követően a szövetségi kapitány, aki csütörtökön sem vár könnyebb mérkőzést. – A spanyolok védekezésénél is hasonló keménységre számíthatunk, mint ma este. Borzasztó nehéz lesz ellenük játszani, de úgy gondolom, ott is az a feladat, hogy amíg tudjuk, nyitottá tegyük a mérkőzést. Természetesen megpróbálunk ott is győzelemre játszani, ha ez nem jön össze, akkor kénytelenek leszünk majd a kritikus mérkőzésekre koncentrálni."

Slavko Goluza horvát szövetségi kapitány a nagy különbség ellenére a mieinket dicsérte.

„Gratulálok kollégámnak, Mocsai Lajosnak és csapatának a remek mérkőzéshez. Nem tudom, hogy mi történt a magyarokkal ma, de elsősorban a saját, még igen fiatal csapatomat kell dicsérnem. Mindent megtettünk, hogy nyerjünk a nagyon erős magyar csapat ellen, amely a legjobbak közé tartozik ezen a tornán" – nyilatkozta Goluza.

ZUBAI SZABOLCS ÉS HARSÁNYI GERGELY ÉRTÉKELÉSE

FÉRFI KÉZILABDA-VB
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
D-CSOPORT (Madrid)
HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 30–21 (15–11) – online közvetítés
Madrid, 6000 néző. Vezette: Geipel, Helbig (németek)
HORVÁTORSZÁG: Alilovic – Cupic 8 (3), Kopljar 6, Duvnjak 5, Vori 1, Bicanic 2, Strlek 3. Csere: Ivic (kapus), Gojun 2, Vukovic, Musa, Mandalinic, Stepancic 2, Horvat, L. Sprem 1
MAGYARORSZÁG: Mikler – Harsányi G. 3 (1), Nagy L. 4, Császár 3, Zubai 1, Nagy K. 2, Iváncsik G. Csere: Tatai (kapus), Schuch, Mocsai, Lékai, Krivokapics 3 (3), Vadkerti A., SZÖLLŐSI SZ. 5, Putics, Ancsin
Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–1. 11. p.: 5–4. 17. p.: 9–4. 23. p.: 12–7. 27. p.: 13–10. 33. p.: 19–11. 37. p.: 21–14. 43. p.: 24–17. 57. p.: 29–19
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 8/4
A CSOPORT TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEIN
Algéria–Egyiptom 24–24 (12–16)
Spanyolország–Ausztrália 51–11 (24–6)
AZ ÁLLÁS
1. Spanyolország 3 3 107–49 +58 6
2. Horvátország 3 3 97–54 +43 6
3. MAGYARORSZÁG 3 2 1 96–66 +30 4
4. Egyiptom 3 1 2 71–85 –14 1
5. Algéria 3 1 2 58–82 –24 1
6. Ausztrália 3 3 37–130 –93 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik