A válogatott szombaton már kizárta a külvilágot

KIBÉDI PÉTER (BALINGEN)KIBÉDI PÉTER (BALINGEN)
Vágólapra másolva!
2011.06.04. 22:45
null
Mátéfi Eszter Balingenben már csak finomhangolást végez (fotó: Korponai Tamás)
Címkék
Vasárnap kiemelten fontos mérkőzés vár a magyar női kézilabda-válogatottra, amely Németországban a házigazda ellen játszik világbajnoki selejtezőt. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány szombaton a helyszínen már igyekezett minden külső tényezőt kizárni, hogy a keret tagjai kizárólag az előttük álló feladattal foglalkozzanak.

 

Egy órával az edzés kezdését megelőzően a balingeni sportcsarnok előtti tér a meccs utáni ünnepléstől volt hangos. Folyt a sör, jól fogyott a „wurst”, boldog német szurkolók szálltak autóba és buszra. Nem tévedés, aggodalomra semmi ok, a helyi férfi kézilabdázók épp szezonzáró bajnokijukat játszották, történetesen az aranyéremmel záró Hamburg ellen. Utóbbiak kilencgólos győzelmét több száz, északról érkező szurkoló a helyszínen ünnepelte meg, és várta a csarnokból fülig érő szájjal érkező Igor Vorit, valamint társait, akik így a rajongók gyűrűjében indulhattak haza.

Röviddel azután, hogy kiürült a tér és a Sparkassen Arena, megérkeztek a magyar lányok. A buszról leszállva arcukon elszántság, feszültség látszott. „Ne haragudjatok, de ma nem nyilatkozunk, ha lehet, ne fotózzatok és videózzatok. Nagy a tét, szeretnénk nyugodtan készülni!” – jelentette ki határozottan a szövetségi kapitány. Mátéfi Eszter kérése elfogadható, vasárnap a balingeni sportcsarnokban olyan eredményt kell elérnie csapatának, amivel esélyesként léphet pályára a jövő szombati győri visszavágón.

Csupán néhány rövid kérdésre adott rövid válaszából tudhattuk meg, hogy mi újság a válogatottal. „Minden rendben volt az úton, mindenkinek megérkezett a csomagja, nincs sérültünk” – foglalta össze röviden a legfontosabbakat Mátéfi Eszter, majd a pályára sétált edzésre készülő tanítványaihoz.

A tét hatalmas. A vasárnapi és a jövő szombati találkozó van hivatva eldönteni, hogy a magyar vagy a német válogatott jut ki a decemberi brazíliai világbajnokságra, esélyt szerezve ezzel arra, hogy olimpiai kvótához jusson. Amelyik csapat veszít, karácsony előtt és a nyáron is csak a televízióban követheti nyomon a világ legjobbjainak küzdelmét.

Az edzésen a bemelegítés után a labda játszotta a főszerepet. Az indításokat gyakorolták, majd különböző támadás- és védekezésvariációkat ismételtek át, utána büntetőket lőttek.

Vanyus Attila csapatvezető késve érkezett az edzésre, aminek nyomós oka volt. A lányok szállása ugyan egy csendes fekete-erdői faluban van, de a szombat ott is ünnepnap, két családnak pedig annál inkább. Egy esküvő zenekarát kellett ellenőrizni, hogy a hangerő megfelelő legyen, és ne zavarja a lányok pihenését. Megnyugtató eredményt hozott a hangpróba, a válogatott nyugodtan pihenhet a mulatság ellenére is.

Az edzés jó hangulatban telt, a játék talán kicsit kikapcsolta a lányokat, elterelte a figyelmet, még utoljára, valamivel kevesebb mint huszonnégy órával a németek elleni páros összecsapás első felvonása előtt. A csapat vasárnap délelőtt videózik, majd egy rövid séta és ebéd szerepel a programban, este fél 7-kor pedig kezdés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik