Elmaradt a bajnokavatás, a hétméteres-párbajt a Szeged nyerte

Vágólapra másolva!
2008.05.20. 20:58
A férfi kézilabda bajnokság döntőjének negyedik meccse előtt a veszprémiek 2–1-re vezettek összesítésben, tehát a siker a 16. bajnoki aranyérmüket jelenthette. A találkozó előtt a zöld asztal mellett is megküzdöttek a felek: a szegediek fellebbezése nyomán két meccsre eltiltották a veszprémi Ilyés Ferencet, a másik oldalon pedig hiányzott Daniel Andjelkovics. Izgalmakban azonban nem volt hiány, 30–30-as rendes játékidő után hetesekkel nyert a Szeged.
Krivokapics értékesítette az utolsó hétméterest, mellyel nyert a Szeged
Krivokapics értékesítette az utolsó hétméterest, mellyel nyert a Szeged
Krivokapics értékesítette az utolsó hétméterest, mellyel nyert a Szeged
Krivokapics értékesítette az utolsó hétméterest, mellyel nyert a Szeged

Az elmúlt hetekben, hónapokban a Veszprém és a Szeged párharcai sajnos nemcsak a kézilabdáról szóltak. A Magyar Kupa döntőjében összeverekedtek a két csapat játékosai, a bajnoki döntő első meccsét követően a játékvezetők ténykedését kritizálták a szegediek, majd a finálé harmadik meccsén Ilyés Ferenc megrúgta Luka Zvizejt, amiért a döntő negyedik találkozója előtt két meccsre eltiltották (vagyis ebben a szezonban már nem játszik).

Sajnos a sportszerűtlen jelenetek a bajnoki döntő negyedik meccsén is folytatódtak. Herbert Gábor már a 3. percben letaglózta Marko Vujint, amiért akár azonnal végleg kiállíthatták volna, de megúszta kettő perccel.

A találkozót a Szeged kezdte jobban, a 4. percben emberhátrányban is gólt lőttek a hazaiak, majd Adrian Petrea első találata után már 5–1-re vezetett a bajnoki címvédő.

Ezt követően viszont Perez Carlos vezetésével magára talált a Veszprém (az átlövő előbb lőtt egy gólt, majd kiharcolt egy hétméterest), bár az első húsz percben így is többnyire a hazaiak vezettek.

Mocsai Lajos csapata először a 21. percben juott előnyhöz Ivan Lapcsevics révén, de az előnyüket nem tudták állandósítani a vendégek.

Sőt, az első játékrész utolsó gólját Bajusz Sándor szerezte, és így a hazaiak vezettek a szünetben. A félidő egyébként ugyanúgy zárult, ahogy kezdődött: Herbert kiállításával, ráadásul ez neki már a harmadik volt, így ő már nem is térhetett vissza.

A második 30 perc ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: gól itt, gól ott, kiállítás itt, kiállítás ott. A Veszprém Nikola Eklemovics révén kettős emberhátrányban is gólt tudott szerezni, és fordított.

A félidő 13. percében a Szeged került kettős emberhátrányba, és a veszprémiek éltek a lehetőséggel, két góllal elhúztak az emberelőny alatt.

A 24. percben Valentin Ghionea meglökte a levegőben Iváncsik Gergőt, aki így is gólt szerzett. Ghioneát végleg kiállították, a Veszprém pedig három góllal elhúzott.

Vladan Matics csapata azonban nem adtak fel, és két és fél perccel a meccs vége előtt Zvizej révén egyenlített. Ezt követően még egy-egy gól esett, így hihetetlen izgalmak közepette maradt a döntetlen (30–30).

Ez azt jelentette, hogy hetesek következtek. A Veszprémből Perez kihagyta, a másik oldalon Zvizej belőtte. A következő körben Gulyás Péter és Oszmajics is hibázott, majd Sesum és Bajusz viszont kíméletlen volt (2–1). Jött Iváncsik Gergő, Puljezevics védte a lövését, majd ő maga állt a vonalra, de csúnyán mellé pattintotta a labdát. És mivel az utolsó körben Markovics és Krivokapics is a kapuba talált, a szegediek örülhettek.

Jöhet az ötödik meccs pénteken este hétkor – Veszprémben.

FÉRFI KÉZILABDA NB I

DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
PICK-SZEGED–MKB-VESZPRÉM KC 33–32 (30–30, 15–14) – hétméteresekkel
Szeged, 3500 néző. V: Dobrovits, Tájok
Az eredmény alakulása. 2. p.: 3–1. 7. p.: 5–2. 13. p.: 6–5. 19. p.: 8–6. 21. p.: 8–9. 24. p.: 10–10. 28. p.: 12–13. 33. p.: 16–15. 37. p.: 18–19. 41. p.: 20–20. 45. p.: 21–23. 51. p.: 24–25. 54. p. 25–28. 57. p.: 27–29. 58. p.: 29–29
Kiállítások: 20, ill. 14 perc
Hétméteresek: 11/8, ill. 8/4
A három győzelemig tartó párharc állása: 2–2

SZEGED VESZPRÉM
Puljezevics PERICS
Gionea 2 GULYÁS 6
KRIVOKAPICS 4 (1) Cosma 1
Petrea 2 Lapcsevics 1
DJURKOVICS 4 Lushnyikov
Oszmajics 3 PÉREZ 6
ZVIZEJ 12 (6) IVÁNCSIK G. 7 (2)
Csere: Marjanac (kapus), Herbert, BAJUSZ 3 (1), Vadkerti 1, Sutka 2, Bendó Csere: Tatai (kapus), Eklemovics 3, Vujin, Markovics 6 (1), Putics, Sesum 2 (1), Gál
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik