Második mérkőzését is megnyerte a Pannon-kupán a Németh-csapat

Vágólapra másolva!
2007.10.18. 19:38
A Pannon-kupa második fordulójában a házigazda, Németh András szövetségi kapitány által irányított magyar női kézilabda-válogatott 18-11-s félidei eredmény után tizenhárom góllal, 33-20-ra verte Litvániát. A magyar együttes legjobbja Tóth Tímea volt, de ki kell emelni a remekül védő Pálinger Katalin nevét is, miként Mehlmann Ibolya és Görbicz Anita is eredményes és hatékony játékot mutatott be.
Határozott védekezés, tizenhárom gólos győzelem a litvánok ellen
Czeglédi Zsolt
Határozott védekezés, tizenhárom gólos győzelem a litvánok ellen
Határozott védekezés, tizenhárom gólos győzelem a litvánok ellen
Czeglédi Zsolt
Határozott védekezés, tizenhárom gólos győzelem a litvánok ellen

Az szerdai, osztrákok elleni 22 gólos győzelem után a magyar csapatnak a litvánok ellen sem lehetett más célja, mint a minél nagyobb gólarányú győzelem elérése. Ugyanakkor Németh András a mérkőzés előtt kifejtette: „Továbbra sem a számszerű eredmény a domináns szempont, hanem a mutatott játék. A minél gyorsabb, pontosabb, lerohanásos játék kialakítása a fő célunk.”

A mérkőzés rövid ünnepséggel kezdődött: a szervezők ajándékkal és virágcsokorral köszöntötték az ötvenedik válogatottságát ünneplő Vérten Orsolyát és a hazai pályán szereplő Szűcs Gabriellát.

A magyar csapat keretéből ezúttal Triffa Ágnes és Tomori Zsuzsa kényszerült a szűkítés miatt a lelátóra. Az osztrákok elleni mérkőzéshez hasonlóan magabiztosan kezdett a magyar csapat, és már hat perc után vezetett négy góllal (6-2). Ezután kiegyenlítettebbé vált a játék, és a félidő közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok.

Tóth és Vérten Orsolya vezérletével 9-7 után négygólos szériát produkált a csapat. Pálinger csodálatosan védett, szinte megbabonázta a litván lövőket, és remek labdákkal indította a gyors szélsőket.

A magyar válogatott annak ellenére vezetett simán hét góllal a szünetben (18-11), hogy támadásban messze nem nyújtott maximumot.

Szünet után Németh András szinte egy új csapatot küldött pályára. A friss emberek – Herr Orsolya, Kovacsicz Mónika, Szucsánszki Zita, Ferling Bernadett, Kirsner Erika – új színt is hoztak a játékba, és pillanatok alatt végleg eldöntötték a mérkőzést (22-11). A litvánokban kis túlzással csak a Cornexiben játszó Laima Bernataviciute góljai tartották a lelket.

Állandósult a csapatok közötti tíz gól körüli különbség, és érezni lehetett, hogy ezt egyik csapat játékosai sem tudják figyelmen kívül hagyni. Végül a magyar válogatott tizenhárom góllal bizonyult jobbnak a litvánnál, ami azt jelenti, hogy két nap után két győzelemmel áll.

A válogatott készülhet a pénteki, Kína elleni megmérettetésre, amely egyben a torna döntője lesz, hiszen az ázsiaiak is két győzelemmel állnak, miután 29-25-re verték Ausztriát. A torna harmadik fordulójának két mérkőzését Nyíregyházán rendezik.

PANNON-KUPA, 2. FORDULÓ:

MAGYARORSZÁG-LITVÁNIA 33-20 (18-11)
Debrecen, 3000 néző. V: Polagyenko, Csernyega (oroszok)
MAGYARORSZÁG: PÁLINGER - Balogh B. 2, Szamoránsky P. 1, TÓTH T. 7, Szűcs G., VÉRTEN 3, GÖRBICZ 5 (2). Csere: HERR O. (kapus), Mehlmann 3, Borbás 1, Hornyák 2, Kovacsicz 2, Szucsánszki 3, Ferling 2, Kirsner 2.
LITVÁNIA: Gainskyité - Rukaité 2, Jurgutyité 2, Latakaité 3, Ruginyté 1 (1), BERNATAVICIUTÉ 10, Zukauskaité. Csere: Sadauskaité (kapus), Palionyté 1, Vijunaité, Balzareviciuté 1, Geleziunaité, Grigaité
Az eredmény alakulása: 2. p.: 1–2. 6. p.: 6–2. 20. p.: 13–8. 34. p.: 22–11. 41. p.: 25–16. 43. p.: 26–16. 51. p.: 31–16
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
A helyzetkihasználásunk ezúttal rosszabb volt, mint az első napon az osztrákok ellen. Ez volt a legnagyobb különbség a két mérkőzés között
NÉMETH ANDRÁS
a magyarok szövetségi kapitánya

A magyar válogatott jóval erősebb nálunk, s ennek ellenére nem tetszik a különbség. Annak viszont örülök, hogy játékosaim az utolsó pillanatig harcoltak.
LAIMA KAVALIAUSKIENÉ
a litvánok szövetségi kapitánya
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik