Kézilabda, férfi BL: a román Constanta bejutott a csoportkörbe

Vágólapra másolva!
2007.09.03. 10:11
A férfi kézilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, a Bajnokok Ligájában a román Constanta is ott lesz a csoportkörben, miután a selejtezőben 63-48-s összesítéssel bizonyultak jobbnak a belga KV Sasja HC csapatánál.
A belgák feladták pályaválasztói jogukat, így mindkét összecsapást Romániában rendezték. Az első találkozót öt góllal nyerte az esélyesebb román gárda, a másodikat „idegenben” pedig tízzel.

A Constanta a sorozat 2006-2007-s kiírásában az E-csoportban a német Kiel és a dán Gudme mögött a harmadik helyen végzett.

Ezúttal a B-csoportba nyertek besorolást, ahol ismét megmérkőzhetnek a német Kiellel, valamint a francia Montpellier-vel, illetve a svéd Hammarbyval.

A belgáknak sem ért véget a nemzetközi kupaszereplés, ők az EHF-kupa 2. fordulójában folytathatják, ahol a szerb RK Proleter Naftagas Zrenjanin lesz az ellenfelük.

A BL-re visszatérve a dán Viborg hazai pályán megnyugtató, 12 gólos előnyt szerzett a Besiktas elleni visszavágóra.

Portugáliában két góllal nyert a Nagy Lászlót is a soraiban tudó Barcelona a házigazda Braga ellen, a világválogatott magyar légiós öt gólt szerzett, de sárga lapjával és két, kétperces kisbüntetésével a mérkőzés legsportszerűtlenebb játékosának bizonyult. A visszavágó és a továbbjutás egyesélyesnek tűnik, igaz olyan nagyon nyílt már a sorsolás pillanatában sem volt.

Említésre méltó, hogy sem a Viborg, sem a Barcelona nem szerzett jogot a BL-ben való indulásra, arra csak visszalépések miatt adódott lehetőségük és az EHF külön hozzájárulására volt szükség.

SELEJTEZŐ (időpont: szeptember 1-2. és 8-9.)
HCM Constanta (román) KV Sasja HC (belga) 31-26 22-32 63-48
Viborg HK A/S (dán) Besiktas JK Isztambul (török) 35-23
ABC de Braga-Andebol SAD (portugál) FC Barcelona (spanyol) 26-28
HC Vardar PRO-Szkopje (macedón) Pölva Serviti (észt) 37-22
Italgest Casarano (olasz) A1 Bregenz (osztrák) 28-31
SPE Sztrovolosz (ciprusi) Drammen HK (norvég) 26-38
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik