Erős athéni vetélytársak

BENDÓ ZSOLT, SIMON JÓZSEFBENDÓ ZSOLT, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2004.07.20. 23:06
Címkék
A hét végi kerethirdetés után csak rövid pihenőt tarthattak az olimpiai és vb-ezüstérmes női válogatott tagjai, mert indult a gépük Párizsba, onnan pedig Bordeaux-ba, ahol hétfőn már két edzést vezényelt Mocsai Lajos szövetségi kapitány.
Az NSO ajánlja:

Női kézilabda-válogatott: az út Athénba
Az elmúlt esztendő eredményei
A válogatott kerete

A 2003&

Kézilabda-fórumaink


Szavazás

Elégedett női kéziseink olimpiai 5. helyével?

Az NSO ajánlja:

Női kézilabda-válogatott: az út Athénba
Az elmúlt esztendő eredményei
A válogatott kerete

A 2003&

Kézilabda-fórumaink


Szavazás

Elégedett női kéziseink olimpiai 5. helyével?

"A csütörtöktől vasárnapig tartó előolimpiai tornán athéni csoportellenfelünkkel, Brazíliával szemben kezdjük a szereplést, majd pénteken Boulazac-ban a sydneyi finálé viszszavágója következik Dánia ellen, a szombati szünnap után, vasárnap Bayonne-ban Franciaországgal, a világbajnokkal találkozunk – ismertette együttese heti, olimpiai résztvevők elleni versenyporgramját a mester. – Hétfőn és kedden sem maradt el az edzéseken az erősítés, ugyanakkor a hangsúly már a taktikai, technikai képzésen van. A héten a bordeaux-i edzőtáborban együtt gyakorolunk a francia válogatottal, amely ellen négyszer tizenöt perces tesztmérkőzést játszottunk kedden. Edzőkollégámmal, Olivier Krumbholzzal megbeszéltük, hogy az edzés egy-egy szakaszában milyen védekezést, illetve támadást szeretnénk csiszolni, és igazodtunk egymás kéréseihez. A táborban ingerszegény, puritán környezetben – például tévé és telefonok nélkül – élünk, ugyanakkor az ellátásunk kifogástalan. A körülmények ahhoz is kitűnőek, hogy a közösségi szellem, az összetartozás érzése erősödjön a keretben."
Mocsai Lajos hozzáfűzte, sérülés nem nehezíti a munkát, és Lovásszal (keresztszalag-szakadásból igyekszik felépülni), valamint a tartalék Baloghgal (öt hónapja szült) külön is foglalkozik, hogy utolérje társait. Bohus Bea másfél nap alatt túlesett egy enyhe megfázáson, amely nem járt lázzal, vagyis nem gyengítette le, s nem befolyásolta a teljesítményét.
A küldöttséget vezető Vanyus Attila MKSZ-alelnök, az athéni kézilabdás-delegáció helyettes vezetője elmondta, hogy a keret utazása nem volt zökkenőmentes: késtek a repülők, majd Radulovics Bojana és Marczinka Zoltán másodedző csomagja elkallódott Párizsban, s csak egy nappal később érkezett meg a csapat bordeaux-i szállására.

Az újvárosi Bohus Bea (labdával) kisebb megfázással bajlódott, de az elôolimpián pályára léphet (Fotó: Czagány Balázs)
Az újvárosi Bohus Bea (labdával) kisebb megfázással bajlódott, de az elôolimpián pályára léphet (Fotó: Czagány Balázs)
Az újvárosi Bohus Bea (labdával) kisebb megfázással bajlódott, de az elôolimpián pályára léphet (Fotó: Czagány Balázs)
"A méltán híres és szép város egyik sportkollégiumában, a francia válogatottal együtt lakunk – mondta Vanyus Attila. – Néhány lépésnyi távolságra található szállásunktól a két edzőcsarnok és a konditerem. Tisztaság, rend és fegyelem uralkodik mindenütt a táborban, amelyben ideális szakmai munkát végezhetnek a válogatottak. Játékosaink évődve, viccelődve, egymást zrikálva, remekül viselik az összezártságot, és a gyakorlásokon kizárólag az olimpiai felkészülésre összpontosítanak. Örömmel látom minden mozdulatukon, gesztusukon, hogy segítik, s ha kell biztatják, hajtják egymást. Szenzációs versenyhangulat kezd eluralkodni a csapatban, s ez remek előjel Athénra."
A Mocsai-csapat szerdán átköltözik az előolimpiai torna hivatalos szállodájába, de továbbra is Bordeaux-ban marad. Legközelebb szombaton, a szabadnapon csomagolnak a lányok, mert a vasárnapi zárófordulóban Bayonne-ban találkoznak Franciaországgal.
A világbajnok csapat mestere, Olivier Krumbholz Zágráb aranyérmesei közül nem számít Athénban Myriame Said Mohamedre, és tartalékként veszi számításba Christine Van Parys-t és Stéphanie Ludwigot. Jan Pytlick dán szövetségi kapitány 14 játékos nevét adta meg az olimpiai kerethirdetéskor, valamint hat tartalékot sorolt fel: Christina Rosling Hansen (Kolding), Winnie Molgaard (GOG Gudme) és Rikke Nielsen (Aalborg), Heidi Johansen (Randers), Anne Petersen (Tertnes) és Kristine Andersen (Ikast). Alexandre Trevisan Schneider, a brazilok mestere az előolimpiára 17 játékost hívott meg, akik között európai sztárcsapatok (Hypo, Szkopje, Ferrobus Mislata) csillagai találhatóak. ---- Nagy vetélytársat kapott Siti Eszter a dán FCK-ban, amely két évre igazolta a BL-győztes Slagelséből a világ egyik legjobb irányítóját, a 31 éves Camilla Andersent. A kétszeres olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok három évadot töltött a Salgelsében, amelynek tagjaként BL-t és EHF-kupát nyert.
"Visszatértem anyaegyesületembe, amelyben szüleim is kézilabdáztak – mondta a játékos, aki 1991-ben a Fredriksberg IF (ismertebb nevén FIF, az FCK jogelődje) színeiben kezdte karrierjét. – Az FCK-nak reális esélye van kiemelkedő eredményre. Az alakulóban levő együttes a segítségemmel a győztesek közé kerülhet."
Flemming Ostergaard, az FCK tulajdonosa szerint: "Kellet egy vezéregyéniség, aki mind a pályán, mind azon kívül a csapat kulcsfigurája lehet". Azt már mi tesszük hozzá, hogy az együttes harmadik irányítója, a 22 éves Christina Krogshede a dán kézilabda egyik legnagyobb ígérete.
Az FCK másik két friss szerzeménye a francia világbajnok Leila Lejeune (Viborg), és a brazil kapus, Chana Masson (Ferrobus Mislata). ---- Franciaország.Kapusok: Valérie Nicolas (Viborg), Joanne Dudziak (Nimes). Mezőnyjátékosok: Isabelle Cendier-Ajaguin (Metz), Mélinda Jacques-Szabó (Metz), Estelle Vogein (Metz), Isabelle Wendling (Metz), Sandrine Delerce (Besancon), Sophie Herbrecht (Besancon), Raphaelle Tervel (Besancon), Véronique Pecqueux Rolland (Besancon), Leila Lejeune (Viborg), Nodjialem Myaro (Kolding), Myriam Korfanty (Mios), Stéphanie Cano (Slagelse), Delphine Guehl (Dijon)
Dánia. Kapusok: Karin Mortensen (Ikast), Rikke Poulsen Schmidt (Slagelse), Louise Bager Nörgaard (Viborg). Mezőnyjátékosok: Josephine Touray (Ikast), Mette Vestergaard Larsen (FCK), Trine Jensen (Aalborg), Karen Brödsgaard (Ikast), Camilla Thomsen (FCK), Lotte Kiarskou (Viborg), Rikke Hörlykke (Slagelse), Katrine Fruelund (Viborg), Rikke Skov (Viborg), Line Daugaard (Ikast), Henriette Mikkelsen (Viborg)

Brazilia. Kapusok: Darly de Paula (Akaba Bera Bera, spanyol), Chana Masson (Ferrobus Mislata, spanyol). Mezőnyjátékosok: Alexandra Priscila Nascimento (Hypo NÖ, osztrák), Daniela Piedade (Hypo NÖ), Aline Silva Santos (Ferrobus Mislata), Ana Carolina Amorim (Kometal Szkopje, macedón), Viviane Jacques (Sao Bernardo), Sandra Oliveira (Sao Bernardo), Aline Lopes Rosas (Sao Paulo/Guarú), Lucila Vianna da Silva (Sao Paulo/Guarú), Idalina Mesquita (Universo Maua), Margareth Montao (Universo Maua), Fabiana Carvalho Diniz (Gil Eanes), Aline da Conceiçao Silva (Gil Eanes), Dolores Viana Cardoso (SC Ulbra), Milene Bruna Figueiredo (Águias Nova Gerte), Fabiana Kuestener (Blumenau)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik