Vb 2014: Fred gólt ígér, Scolari nem elégedetlen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.18. 00:30
null
Frednek Mexikó ellen sem volt sok értékelhető megmozdulása (Fotó: Reuters)
A brazil válogatottat irányító Luiz Felipe Scolari elégedetten értékelt a Mexikó elleni 0–0-s döntetlenjük után, míg az eddig csak szenvedő Fred gólt ígért Kamerun ellen.

 

 

„Elégedett vagyok, jó meccs volt, mindkét fél gólra törően játszott, jó csapatmunkát mutatott be – mondta Scolari, aki figyelmeztette a brazil szurkolókat, hogy nem lesz sétagalopp számukra a vb. – Jó csapatokkal találkozunk, ezt nem szabad elfelejteni. Tisztelnünk kell az ellenfeleinket.”

Maguk a játékosok a legnagyobb tisztelettel beszéltek Mexikóról, kiemelve, hogy nem számítottak könnyű meccsre.

„A Konföderációs Kupán is csak a legvégén tudtuk megszerezni a második gólt – emlékezett vissza Fred a tavalyi tornára, amelyen Brazília 2–0-ra nyert Mexikó ellen. – Az nehéz és nyitott meccs volt, a mai pedig még nyitottabb, mindkét csapatnak voltak helyzetei. Gratulálnom kell a kapusuknak is, aki legalább négy elképesztően nagy védést mutatott be.”

Fred a brazilok első két mérkőzésén nem sokat mutatott, a közönség ennek hangot is adott.

„Próbálok feljavulni és újra gólokat szerezni. Ez ma nem volt lehetséges, és az első meccsen sem, de biztos vagyok benne, hogy Kamerun ellen betalálok” – tette hozzá a Fluminense csatára.

A mérkőzés legjobbjának választott Guillermo Ochoa kapus élete legjobb teljesítményeként jellemezte saját produkcióját.

„Valóban. Ez volt életem legjobb mérkőzése, semmi kétség. S az, hogy ez vébén sikerült, ráadásul a házigazda ellen… Nem volt könnyű kihúzni kapott gól nélkül, de hála Istennek, sikerült” – értékelt a mérkőzés legjobbjának választott Guillermo Ochoa a lefújást követően.

A mexikói válogatottat irányító Miguel Herrera szerint a brazilok elleni döntetlennel bizonyították, hogy bármire képesek, Ochoa bravúrjairól pedig csak annyit mondott, hogy már hozzászoktak kapusuk remekléséhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik