Vb 2014: a bírók főnöke szerint volt kontaktus Fred és Lovren között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.13. 18:46
A játékvezetők főnöke, Massimo Busacca megvédte Nisimura Juicsit, a korábbi bíró szerint is volt kontaktus Fred és Dejan Lovren között a tizenegyest megelőzően.

A 2009-es Bajnokok Ligája-döntőt vezető svájci játékvezető úgy véli, japán kollégája azért ítélt tizenegyest Fred „lerántásáért” 1–1-es állásnál a Brazília–Horvátország vb-csoportmeccsen (3–1), mert azt a pillanatot vette alapul, amikor a két játékos keze összeért.Fred „lerántásáért” 1–1-es állásnál a Brazília–Horvátország vb-csoportmeccsen (3–1), mert azt a pillanatot vette alapul, amikor a két játékos keze összeért.

„Nisimura nagyon jól helyezkedett. Amikor észlelte, hogy Fred és Lovren kezei között történik valami, akkor meghozta a döntését. Ha használod a karodat, és hozzáérsz az ellenfélhez, akkor lehetőséget adsz a bírónak arra, hogy a tizenegyespontra mutasson” – magyarázta meg a kétségkívül jogtalan ítélet körülményeit Busacca, aki arra egyelőre nem tudott választ adni, hogy Nisimura vezet-e még meccset a világbajnokságon.

„Ezt jelenleg nem tudom megmondani, mert még nem elemeztük ki a mérkőzést. Kiértékeljük a kilencven percet, aztán meglátjuk, hogy döntünk” – mondta Busacca.

A svájci szerint nem lenne releváns azt ecsetelni, hogy a japán bírót megbüntetik-e a téves ítéletéért.

„Nem lenne korrekt büntetésről beszélni, nem bűncselekményt követett el, hanem meghozott egy általa helyesnek vélt döntést. Emberek vagyunk” – tette hozzá a 2007-es UEFA-kupa-döntő bírája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik