Vb 2022: Gaya megsérült, Balde a spanyol keretben – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.18. 15:02
null
José Gaya bokaficam miatt az utolsó pillanatban került ki a spanyol keretből (Fotó: AFP)
Bokasérülés miatt kikerült a spanyol labdarúgó-válogatott vb-keretéből a Valencia szélső védője, José Gaya – jelentette be hivatalos oldalán a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF). A 27 éves futballista helyét az FC Barcelona 19 éves tehetsége, Alejandro Balde veszi át a Luis Enrique szövetségi kapitány által irányított együttesben.

 

José Gayának a Jordánia elleni felkészülési mérkőzést megelőző edzésen ficamodott ki a bokája és noha a sérülés nem túl súlyos, Luis Enrique szövetségi kapitány nem kockáztatta meg a legalább tíznapos kihagyást, és élt a cserélés lehetőségével.

A Valencia csapatkapitányát Alejandro Baldehelyettesíti a nemzeti csapatban, a dominikai és bissau-guineai felmenőkkel is rendelkező védő az U21-es spanyol válogatott edzőtáborából utazik Katarba.

A 19 éves Balde a Katarba utazó spanyol keret második legfiatalabb tagja – a 18 éves Gavi után –, emellett ő a legutóbbi idényben bajnoki ezüstérmet szerző FC Barcelona nyolcadik (!) képviselője a nemzeti együttesben.

SPANYOLORSZÁG
KAPUSOK:Unai Simón(Athletic Bilbao),David Raya(Brentford – Anglia),Robert Sánchez(Brighton & Hove – Anglia)
VÉDŐK: Dani Carvajal(Real Madrid),César Azpilicueta(Chelsea – Anglia),Eric García(FC Barcelona),Hugo Guillamón(Valencia),Pau Torres(Villarreal),Aymeric Laporte(Manchester City – Anglia),José Gayá(Valencia),Jordi Alba(FC Barcelona)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:Sergio Busquets(FC Barcelona),Rodri(Manchester City – Anglia),Pedri(FC Barcelona),Koke(Atlético Madrid),Gavi(FC Barcelona),Carlos Soler(PSG – Franciaország),Marcos Llorrente(Atlético Madrid)
TÁMADÓK: Pablo Sarabia(PSG – Franciaország),Nico Williams(Athletic Bilbao),Marco Asensio(Real Madrid),Álvaro Morata(Atlético Madrid),Ansu Fati(FC Barcelona),Yeremy Pino(Villarreal),Ferran Torres(FC Barcelona),Dani Olmo(RB Leipzig – Németország)

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY:Luis Enrique

E-CSOPORT
November 23., 14.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Németország–Japán x–x
November 23., 17.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Spanyolország–Costa Rica x–x
November 27., 11.00
al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Japán–Costa Rica x–x
November 27., 20.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Spanyolország–Németország x–x
December 1., 20.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Japán–Spanyolország x–x
December 1., 20.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Costa Rica–Németország x–x

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik