Vb 2018: „Nagyképűek!; Löw ezt nagyon elszúrta, mennie kell”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.28. 10:01
null
A média szétszedi a német válogatottat a blama után (Fotó: AFP)
A német média nem bánik kesztyűs kézzel a válogatottal, miután Joachim Löw csapata óriási meglepetésre már a csoportkör után elbúcsúzott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságtól.

 

A Die Welt címlapján Kroos temeti a tenyerébe az arcát. „Vége, ennyi”– olvasható. Ami Joachim Löwöt illeti, a napilap online kiadásában finoman fogalmaznak a szakember jövőjével kapcsolatban.

„Teljesen logikus lépés lenne, ha lemondana, de az is érthető, ha marad a válogatott élén.”

 

A német Der Tagesspiegel pénteki címlapja egy szóban összefoglalja a történteket: „Vége”

Maradva a Der Tagesspiegelnél, az online kiadásban azért elég kemény dolgokat lehet olvasni: Joachim Löw ezt nagyon elszúrta, ugyanis nem vette észre az egyébként egyértelmű jeleit a bajnak; a kapitánynak félelmetesen mély merítési lehetősége lett volna, hisz minden posztra három-négy minőségi futballistája volt, ám ő rendre a rossz játékosokat választotta ki.

„Hogy mennyire drámai ez a kudarc, azt 2017 mutatja meg: az U21-es német válogatott Európa-bajnokságot nyert, a felnőttek pedig B-csapattal diadalmaskodtak a Konföderációs Kupán. A német labdarúgás 2017 nyarán fiatal, egyszerű és friss volt, ám most, 2018 nyarán viszont lassú, szeszélyes, és elakadt.”

A portál emellett azt is nyíltan kijelenti, hogy Löwnek egy ilyen kudarc után le kell mondania.

„Löw már bizonyította, hogy egy ilyen pofon után is rendet tud rakni és képes összeszedni az alakulatot, ugyanakkor nem kérdés, hogy a történtek után távoznia kell a válogatott éléről” – olvasható.

„Nincsenek rá szavak”– ez állt a Bild 2014. július 9-i címlapján. Mint ahogy a main is…


A világbajnokság még csak most indul be igazán… és Németország nincs ott! – reagált a tegnapi meccs margójára a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ahogy a német médiában több lap, úgy a FAZ is a bukás okait keresi, és Mats Hummels nyilatkozatát idézi, aki azt mondta, hogy a német csapat az utolsó igazán jó mérkőzését a tavalyi év közepén játszotta.

A Frankfurter Allgemeine is rávilágít, hogy a 2017-es U21-es Eb- és a Konföderációs Kupa-siker elvakította Németországot, amelynek a futballja közben „észrevétlenül” ellaposodott, és ahogy Löwnek, úgy másnak sem tűntek fel a nyilvánvaló jelek, hogy mellékvágányra került az ország labdarúgása.

A németek nagy megmondóembere, Lothar Matthäus belerúgott egy nagyot a földön fekvő együttesbe.



„A három csoportmeccs során végig azt éreztem, hogy széthúzás van. A csapat egyáltalán nem volt egységes, semmiféle jelét nem mutatta a szenvedélynek, az akaratnak. Sőt, sokkal rosszabbat véltem felfedezni: a játékosok nagyképűek voltak!”

„Hiányoztak a keretből a vezérek és az olyan veszélyes támadók, mint például Sandro Wagner. Ezt a gárdát újra fel kell építeni olyan húzóemberek köré, mint például Kroos vagy Neuer, de kellenek teljesen új arcok is.”

„ EZT A NÉMETORSZÁGOT NEM LEHET SAJNÁLNI” – EZT ÍRJA A NEMZETKÖZI SAJTÓ

OROSZORSZÁG

Szport-Ekszpressz: Ez volt a 2018-as világbajnokság legnagyobb szenzációja. A német válogatott, a címvédő és Konföderációs Kupa-győztes kikapott Dél-Koreától, és így utolsó lett a csoportjában. Ezt a Németországot nem lehet sajnálni.

Rosszijszkaja Gazeta: A német válogatott átírta a történelmét. Egy igen erős fejezet került be a négyszeres világbajnok krónikájába, de a németek ezt ritkán fogják olvasgatni. A nationalelf szenzációszámba menő vereséget szenvedett Dél-Koreától, és ezzel már a csoportkör után búcsúzik a tornától.

Kommerszant: A germanománia vége. Folytatódik a hagyomány: a címvédő együttes sorozatban harmadszor esik ki már a csoportszakaszt követően. Az oroszországi vb-n Németország volt az áldozat.

Moszkovszkij Komszomolec: Löw (vagyis az oroszlán – A szerk.) utolsó ordítása – a vb legnagyobb szenzációja: a németek elköszöntek a világbajnoki címtől.

NAGY-BRITANNIA

Telegraph: Ezúttal nem volt menekvés, nem volt gól az utolsó másodpercben, és nem volt „kilencven perc játék, majd a végén a németek győznek”.

The Sun: Schadenfreude, főnév (németül): öröm, ami egy másik személy szerencsétlenségével függ össze.

Daily Mail: Isten az égben! A németek kiestek – Nagy-Britanniában pedig szem nem maradt szárazon.

FRANCIAORSZÁG:

L'Équipe: Büntetés egy csapatnak, amely nem volt az.

AUSZTRIA

Kleine Zeitung: Kipukkadt a világbajnok. A vb elvesztette a címvédőt és egy közönségcsalogató csapatot. Ez utóbbi globálisan értendő: voltak, akik szurkoltak nekik, mások azt szerették volna, ha búcsúznak.

Kronen Zeitung: Minden idők legnagyobb német blamázsa. „Megcsináljuk!”, tíz nappal ezelőtt, a Mexikótól elszenvedett 1–0-s vereség után még ez volt a jelszó a német táborban. Tegnap óta azonban mindenki tudja: Joachim Löw csapata, a 2014-es világbajnok NEM csinálta meg.

BRAZÍLIA

Folha de S.Paulo: A tréner makacssága és a veteránok gyenge teljesítménye vezetett a német vb-fiaskóhoz. Löw nem akart változtatni azután sem, hogy a felkészülési meccseken „sárga lapot” kapott a csapat.

CSEHORSZÁG

MF Dnes (online): Viszontlátásra, bajnok!
(MTI)

 

F-CSOPORT, 3. FORDULÓ
DÉL-KOREA–NÉMETORSZÁG 2–0 (0–0)

Kazany,Kazany Aréna,41 835néző.Vezette:Geiger (amerikai)
Dél-Korea:
Cso Hjun Vu – Li Jong, Jun Jung Szon, Kim Jung Gvon, Hong Csul – Ku Dzsa Csol (HvangHiCsan, 56.; Go Jo Han, 79.), Dzsung Vu Jung, Dzsang Hjun Szu, Li Dzse Szung – Szon Hung Min, Mun Szon Min (Dzsu Sze Dzsong, 69.).Szövetségi kapitány:Sin Te Jong
Németország:Neuer – Kimmich, Hummels, Süle, Hector (Brandt, 78.) – Khedira (M. Gomez, 58.), Kroos – Goretzka (Th. Müller, 63.), Özil, Reus – Werner.Szövetségi kapitány:Joachim Löw
Gólszerző:Kim Jung Gvon (93.), Szon Hung Min (96.)
Sárga lap:Dzsung Vu Jung (9.), Li Dzse Szung (23.), Mun Szon Min (48.), Szon Hung Min (65.)

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Svédország3215–2+3
6
2. Mexikó3213–4–16
3. Dél-Korea3123–3 03
4. Németország3122–4–23
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik