Nehéz lesz Varga Barnabás pótlása – Elek Ákos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.25. 11:30
Elek Ákos (Fotó: Kovács Péter, archív)
A korábbi 48-szoros magyar labdarúgó-válogatott játékos, Elek Ákos is úgy látja, nehéz lesz Varga Barnabás pótlása az Európa-bajnokságon – már amennyiben Marco Rossi együttese továbbjut csoportjából. Mint ismert, a magyar válogatott támadója a skótok elleni mérkőzésen szenvedett ijesztő sérülést, hordággyal vitték le a pályáról, s később kiderült, hogy az arccsontja több helyen eltört.

„Nem volt szép az ő esete...idézte a boon.hu Elek Ákost. – Az a tény, hogy kiesett, nagyban befolyásolja a továbbiakat, nehéz lesz a pótlása. Az sem lepne meg, ha a remélt nyolcaddöntőben tipikus 9-es játékos nélkül állnánk ki. A spanyoloknál volt arra példa világversenyen, hogy nem volt kimondott csatáruk, helyette több támadó középpályást »raktak fel« a pályára.”

A jelenleg a Sajóvölgye Focisuli sportigazgatójaként tevékenykedő korábbi válogatott játékos a magyar válogatott eddigi szerepléséről is elmondta a véleményét: „Összességében mind a három találkozó úgy alakult, ahogyan a játék képe kinézett, reálisan. Szóval lehetett sejteni, hogy ez a vasárnapi összecsapás lesz a vízválasztó, ennél fogva sem értettem azt a »temetői hangulatot«, ami jó pár helyről jött a válogatottal kapcsolatban az első, és a második mérkőzés után. Mindenki számolgat, hogy miként lehet meg a továbblépés, nagy balszerencsének kellene történnie, nagyon rosszul kellene állniuk a csillagoknak, és sok csapatnak kellene borítania a papírformát ahhoz, hogy ne játszunk a nyolcaddöntőben. Ez egy Európa-bajnokság, sok minden előfordulhat, nézzük meg például a portugálokat, akik 2016-ban csoportharmadikként, három döntetlennel mentek tovább a csoportból, és aztán megnyerték a sorozatot. De visszatérve magunkra: a skótok elleni siker ad egy jó szájízt, és főleg adna az, ha sikerülne a tizenhatban lenni. Akkor már nem lenne semmilyen teher, nyomás a csapaton. Az ágrajz szerint egy erősebb válogatott ellen játszanánk, amelyik a papírforma alapján esélyesebb lenne, azonban a srácok az elmúlt években bizonyították, hogy ilyen kaliberű rivális ellen – általában – jobban tudnak futballozni.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik