T. D. 2020.11.29 15:33 Frissítve: 2020.11.29 18:05

F1: óriási baleset, Grosjean kiugrott az égő autójából – videó, galéria

Rendkívül ijesztő pillanatokkal kezdődött a Formula–1-es Bahreini Nagydíj: a Haas pilótája, Romain Grosjean hatalmas ütközés következtében esett ki a versenyből az első körben. Az autó kettétört, kigyulladt, lyukat ütött a szalagkorláton – a francia pilóta csodával határos módon kiszabadult a lángok közül.

 

Grosjean itt még az égő autóban (Fotó: AFP) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

A Haas jelentése szerint kisebb égési sérüléseket szenvedett a francia pilóta a kezén és a bokáján, de a helyzethez képest jól van. Elővigyázatosságból kórházba szállítják, a mentőhelikopter már úton van vele. Nem elképzelhetetlen, hogy Grosjean bordatörést is szenvedett.

A balesetről készített képgalériát ide kattintva megtekinthetik.

A fenti felvételen nem látható, hogy mi történt a francia versenyzővel, miután kettészakadt autójának pilótafülkéje átlyukasztotta a szalagkorlátot, megállt mögötte, és kigyulladt. Azt nem tudni, hogy Grosjean végig eszméleténél volt-e, mindenesetre az biztos, hogy jó 15-20 másodpercet eltöltött a lángoló monocoque-ban, mielőtt ki tudott mászni. Az égő autóhoz érkező tűzoltók éppen megkezdték az oltást, amikor a francia feltűnt a lángokból menekülve a szalagkorlát túloldalán. 

ÍGY MENEKÜLT KI GROSJEAN A TŰZBŐL


FRISSÍTÉS 17.40:

Ahogy az a fenti felvételen látható, a Haas francia autóversenyzője valahol menekülés közben elvesztette bal lábáról a cipőjét. Még a futam újraindítása előtt kiderült, hogy Grosjeanra 53 G gyorsulás hatott a becsapódás pillanatában – bár ez utóbbi adatot hivatalosan nem erősítették meg.

Szintén nem hivatalos információ, amely szerint a francia versenyző a tűz kitörésétől a meneküléséig összesen 26 másodpercet töltött a lángok között, s ennek ellenére mindössze a kezein, s a bokáin szenvedett égési sérülést. A bordatörésének gyanúját egyelőre nem sikerült tisztázni, ám ez a fajta sérülés az autókban lévő hatpontos biztonsági övek miatt az ekkor lassulással járó balesetek szinte állandó velejárója. 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS A FUTAMRÓL ITT!

2021.01.22 17:47:46

F1 KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Alfa Romeo kötelékébe tartozó Bereznay Dániellel karrierjéről, no meg Hamiltonról, Räikkönenről és Mick Schumacherről is beszélgettünk.

2021.01.18 07:05:48

F1 ZSOLDOS BARNA

Bár nyernie nem sikerült, talán emlékezetesebb marad a története, mint sok futamgyőztesé.

2021.01.11 19:50:58

F1 ZSOLDOS BARNA

Michael Schumacher utódját látták benne, ám Vettel és a Ferrari kapcsolata katasztrofális véget ért.

2020.12.27 09:28:00

F1 ZSOLDOS BARNA

Rekordok, furcsaságok, megvalósult álmok, nagy győzelmek és főleg egy csodás megmenekülés története.

2020.12.24 22:53:38

F1 TÓTH ANITA

Hazánk egyetlen Formula–1-es pilótája háromgyerekes apaként már óvatosabban nyomja a gázpedált.