F1: új néven indul a Renault 2021-től – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.09.06. 10:58
null
A Renault jövőre már Alpine F1 Team néven indul (Fotó: AFP)
A Renault az Olasz Nagydíj vasárnapján erősítette meg, hogy a 2021-es idényben már Alpine F1 Team néven indul a Formula–1-ben.

 

A monzai versenyhétvége péntekjén láttak napvilágot azok a pletykák, melyek szerint az F1-es csapatot birtokló Renault-csoportban lezajlott nagy átszervezések következményeként jövőre új márkanév alatt indulhat az enstone-i gárda a sorozatban. A Renault vasárnap délelőtt aztán hivatalosan is megerősítette az értesüléseket, és bejelentette, hogy 2021-től Alpine F1 Team néven folytatja, az erőforrását pedigE–Tech márkajelzéssel látja el.

A névváltozás keretén belül külsőleg is átalakul a Renault: az eddig sárga és fekete színekbe burkolózó autókékbe fog öltözni, s Franciaországot reprezentálva a nemzeti trikolór is feltűnik majd a fényezésen.

A sportautókat gyártó Alpine 1973-ban került a Renault tulajdonába, annak sportmárkája lett. 1995-ben leállították az Alpine autók gyártását, majd 2017-ben a Renault újjáélesztette a divíziót, amelyet most az F1 révén kíván népszerűsíteni.

A csapat megújult színeiben jövőre a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, valamint Esteban Ocon áll rajthoz. Alonso 2005-ben és 2006-ban nyert vb-címet a Renault-val.

„Nagy változás ez az alakulat életében, hiszen a Renault negyvenhárom éve van már jelen a Formula–1-ben, és továbbra is ott lesz az autón, azonban már csak motorgyártóként. A királykategóriát piaci platformként fogjuk használni a márkánkhoz, amelyet szeretnénk házon belül erősíteni. Még ha a Renault dicsőséges márka is, az Alpine jobban fog illeni a F1-hez" – olvasható az elnök, Luca de Meo közleményében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik