F1: Toto Wolff átesett a fertőzésen, és tovább egyezkedik Hamiltonnal

Vágólapra másolva!
2021.01.25. 14:22
null
Wolff (jobbra) biztos a megállapodás megkötésében (Fotó: AFP)
Toto Wolff a Formula–1-es Mercedes csapatvezetője az osztrák ORF tv-nek elárulta, az év elején átesett a koronavírus-fertőzésen, ám mára már panaszmentes, így folytatni tudja a munkát. Hozzátette, a célja az, hogy mielőbb sikerüljön megállapodni Lewis Hamiltonnal, a Mercedes színeiben hat egyéni világbajnoki címet szerző 35 éves versenyzőjével a folytatásról.

Mint ismert, Lewis Hamilton érvényes szerződése a Mercedesnél az előző idény végén lejárt, és – ugyan korábban az érintett felek egyaránt a hosszabbításról beszéltek, ez a mai napig nem történt meg – a brit jelenleg hivatalosan munkanélküli, ülése pedig szabad.

Ettől függetlenül alighanem Nico Rosberg 2016-os váratlan visszavonulása óta a sportág legnagyobb meglepetése lenne, ha mégsem Hamilton lenne Valtteri Bottas csapattársa a március végén rajtoló idényben a Mercedesnél. Ennek megfelelően Toto Wolff magabiztosan nyilatkozott arról, hogy Hamilton lesz az idei versenysorozatban is a csapat másik pilótája,mert nagyon bízik benne, hogy még a márciusi Bahreinben esedékes tesztek előtt sikerül aláírniuk a közös folytatásról szóló szerződést. Az osztrák közszolgálati televíziónak (ORF) nyilatkozó Wolff azt is elárulta, a téli szünetét Ausztriában töltve ő is átesett a koronavírus-fertőzésen.

„Néhány napot terveztünk eltölteni Kitzbühelben, ahol a semmiből lett pozitív a tesztem, de szerencsére tünetek nélkül, viszonylag gyorsan túlestem rajta. Rosszabb is lehetett volna, de már kint vagyok a karanténból” – fogalmazott Wolff és rátért Hamilton ügyére is.

Mindkettőnk ügyvédei dolgoznak a szerződésen. Őszintén megmondva, nem tesszük könnyebbé az életüket, mert Zoomon keresztül egyezkedünk Lewisszal, mivel ő most Amerikában van én meg itt Ausztriában. Szóval nem egyszerű és nem gyors a folyamat, de biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb, de a végére érünk. A szerződéshosszabbítási tárgyalások már csak ilyenek. Ellentétes oldalakról indulunk és csak lassan közelítenek az álláspontok egymáshoz, mert olykor a legapróbb részleteket is át kell beszélni. Mindenesetre bízom benne, hogy legkésőbb az első bahreini tesztnapig megállapodunk mindenről” – ecsetelte a tárgyalási folyamat nehézségeit Wolff.

A 49 éves osztrák csapatvezető a kilencedik F1-hez köthető versenyző vagy csapatvezető/tulajdonos, aki elkapta a koronavírus-fertőzést az elmúlt egy év során.

Az eddig érintett öt versenyző – Hamilton, Charles Leclerc,Lando Norris, Sergio Pérez és Lance Stroll – és három csapatvezető/tulajdonos – a Williams igazgatója, Simon Roberts, a Red Bull sportigazgatója Jonathan Wheatley és a Racing Point tulajdonosa, Lawrence Stroll – egyaránt maradéktalanul felgyógyult a betegségből.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik