F1: távozik a Ferrari technikai igazgatója – hivatalos

Vágólapra másolva!
2016.07.27. 12:28
Hivatalossá vált, amit már napok óta hallani lehetett: a Ferrari-istálló és a csapat technikai igazgatója, James Allison közös megegyezéssel felbontotta a brit szakember 2017 végéig szóló szerződését.

Allison családi okok miatt távozik a Ferraritól (Fotó: thisisf1.com)
Allison családi okok miatt távozik a Ferraritól (Fotó: thisisf1.com)

 

Mint arról beszámoltunk, Allison távozása várható volt, hiszen a felesége márciusi halála óta több időt szeretne otthon, Angliában tölteni. Szóba került egy angliai műhely kialakítása, de erre Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke nemet mondott, így nem volt más választása az angol szakembernek, elhagyta a csapatot.

„A csapat rendkívül hálás Jamesnek az áldozataiért és az alázatosságáért, amit a csapat iránt tanúsított – mondta a maranellóiak csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene. – Nyugalmat és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban.”

„A ferraris éveim alatt két különböző időszakban különböző pozíciókat töltöttem be – ezt már a leköszönő technikai igazgató nyilatkozta. – Megismerhettem a csapat, illetve az itt dolgozó emberek értékeit. Szeretném megköszönni nekik a sok szakmai és személyes tapasztalatot, amiket megosztottunk egymással. Mindenkinek boldog és sikeres jövőt kívánok.”

Allison utódja a Ferrarinál 1995 óta dolgozó Mattia Binotto, aki korábban a motor tervezésért volt felelős.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik