F1: Strollék kijátsszák a szabályokat – Villeneuve

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.06. 12:07
Továbbra sem nyűgözte le a Jacques Villeneuve-t fiatal honfitársa, Lance Stroll teljesítménye. 1997 F1-es világbajnoka szerint ráadásul a Stroll család visszaél vagyonával, ami nem tisztességes a többi versenyzővel szemben.  

Jacques Villeneuve-től megszokhattuk, hogy ami a szívén, az a száján, az utóbbi időben pedig a Williams fiatal versenyzőjét, Lance Strollt bírálta többször élesen. A korábbi F1-es versenyző szerint nem elfogadható, hogy honfitársa milliárdos édesapjának köszönhetően nem csak a F1-es karrierje előtt, de debütálását követően is privát teszteken vehet részt, ahol a Williams korábbi versenygépeivel gyakorolhat.

„Ezzel kijátsszák a szabályokat – mondta Villeneuve. – Ez nem sportszerű a többi versenyzővel szemben, mert egyedül ő élvezheti ezt a kiváltságot a családja pénzének köszönhetően. Szabályozni kellene, hogy mire költhetik a pénzüket, és nem én vagyok az egyetlen, aki ezt így gondolja. Hallottam, hogy az azerbajdzsáni harmadik helye után a Williams elutasított egy telefonos interjút. Ez számomra hihetetlen, hiszen én még akkor sem mondtam nemet az ilyen felkérésekre, amikor rosszul alakultak a dolgaim, és mindenki kritizált engem. Erre figyelniük kellene a Strollnak dolgozó embereknek.”

Strollnak nem indult jól az újonc éve, az első három versenyt be sem tudta fejezni, azonban hazájában, Kanadában a kilencedik helyen intették le, ezzel szerzett két pontot, míg a következő helyszínen, Azerbajdzsánban a kaotikus futam végén dobogóra állhatott, hiszen harmadik lett. Ez maga Villeneuve szerint is szép teljesítmény, de persze csak a tőle megszokott módon „dicsérte meg” honfitársát.

„Montrealban megszerezte az első pontjait, és ez volt az, amire leginkább vágyott a hazai futamán. Nem volt túl gyors, de jól alakította a saját versenyét, és az eredménnyel csökkent rajta a nyomás. Bakiban még jobban alakultak az események a számára, kiestek előle néhányan, ő pedig meg tudta őrizni a hideg vérét. Talán ő volt az egyetlen versenyző azon a futamon, aki nem követett el hibát, és ez figyelemreméltó. Ez pont az ellenkezője annak, ahogy a szezon elején versenyzett, amikor kissé szétszórt volt. A montreali jó teljesítménye viszont nem teszi semmissé az előtte lévő rosszat, én pedig nem fogok bocsánatot kérni azért, amit erről mondtam.”

„Kereshet magyarázatot a kritikáimra, de ha egy másodperccel lassabb vagy a csapattársadnál, képtelenség azt mondani, hogy nagyszerű munkát végzel. Azt sem értem, hogy miért követ el rosszat az, aki rávilágít erre. Egyszerűen ez az igazság” – fejtette ki véleményét az egyszeres világbajnok, aki Stroll előtt Kanada utolsó F1-es dobogós helyezettje volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik