F1: Norris és Ocon is a rajtrács végéről rajtol Mexikóban

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.06. 19:45
null
Többek között Lando Norris is a biztos rajtbüntetés tudatával várhatja a mexikói versenyhétvége folytatását (Fotó: AFP)
Újabb versenyzőket „száműztek” a rajtrács végére a Mexikói Nagydíjon. Mivel Lando Norris McLarenjében, illetve Esteban Ocon Alpine-jában is erőforráselemeket kellett cserélni, mindketten a mezőny legvégéről kezdheti csak meg a vasárnapi futamot.

 

Lance Stroll és Cunoda Juki után Lando Norris erőforrásához is hozzá kellett nyúlni Mexikóban – a McLaren versenyző új belső égésű motort, turbófeltöltőt, illetve MGU-H-t kapott, ami miatt jó néhány hellyel küldik hátrébb a rajtrácson.

Esteban Ocon autójában ugyanezeket az elemeket, valamint az MGU-K-t, az energiatárolót, a kipufogórendszert és a központi elektronikát – vagyis az erőforrás egészét – is kicserélték, így csatlakozik a mezőny végén Norrishoz, Strollhoz és Cunodához. Egyébként George Russell sem abban a pozícióban kezdheti meg a versenyt, amelyben az időmérőt zárta, de a Williams versenyzőjének csak öt hellyel kell hátrébbról rajtolnia a sebességváltó cseréje miatt.

Bár a mexikói paddockban az a hír járta, hogy Lewis Hamilton Mercedesébe is bekerül pár új elem ezen a hétvégén, jelenleg úgy tűnik, a világbajnoki pontverseny második helyén álló brit versenyző megússza a hátrasorolást Mexikóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik