F1: Nem fognak az idény közben lecserélni – Bottas

Vágólapra másolva!
2021.05.06. 19:38
null
Bottas nem foglalkozik a jövőjével (Fotó: AFP)
A Formula–1 Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton, valamint az érintett Valtteri Bottas is elmondta a véleményét az utóbbi menesztéséről szóló pletykákkal kapcsolatban.

 

Mint beszámoltunk róla, a Daily Mail a neve elhallgatását kérő Mercedes-mérnökre hivatkozva kijelentette, hogy az „ezüstnyilak" kezdik elveszteni a hitüket Valtteri Bottasban, s nem zárta ki, hogy a pilótát még az idény vége előtt menesztik. Az elmúlt években idény közben többször is versenyzőt cserélő Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a híresztelésekkel kapcsolatban akkor elmondta, meglepné, ha George Russell már év közben váltaná a finnt.

51. SPANYOL NAGYDÍJ
MÁJUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.3012.30
2. szabadedzés: 15.00–16.00
MÁJUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
MÁJUS 9., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 308.424 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 6., 14.00
Azeri Nagydíj, Baki
Június 13.Török Nagydíj, Isztambul

Az ügy előkerült a Spanyol Nagydíj csütörtöki sajtónapján is, amelyen az érintett Bottas elmondta, nem tart attól, hogy elküldik, s némileg odaszúrt a „vörös bikáknak" is.

„Tudom, hogy nem fognak az idény közben lecserélni. A mi csapatunk nem tesz ilyet. Szerződésem van az idei évre, szerintem csak egy csapat csinálná meg ezt az F1-ben, és nem mi vagyunk az. Nem érzek nyomást, mivel tudom, miként mennek a dolgok. Mindig beszélnek baromságokat, de ez a sportág része. Nem nagyon aggódom a csapatutasítások miatt sem, tisztában vagyok vele, hogy van egy kis lemaradásom, azonban az év nagyon korai szakaszában járunk még, szóval egyelőre nincs okom ilyesmikre gondolni" – kezdte, majd egyértelműsítette, nem engedte el az idei évet.

„Még mindig húsz verseny van hátra, így rengeteg pontot lehet szerezni, és én határozottan nem adtam fel az idei céljaimat. Mindig is hittem benne, hogy a kemény munka kifizetődik, szóval továbbra is keményen fogok dolgozni, és hinni fogok benne. Tudom, hogy a kemény munkám ki fog fizetődni, és jönnek majd az eredmények is. Még nem igazán gondolkoztam a következő éven. Mint mondtam, még elég korán van, és teljes mértékben a mostani feladatomra összpontosítok, hiszen ez az, ami számít, és ez van hatással a jövőre. Szóval fogalmam sincs, és nem is érdekel, hogy mi lesz. A mostani kiírásra fókuszálok, ezen járnak a gondolataim, és nem pazarlom másra az energiám" – tette hozzá a jövőjével kapcsolatban.

Bottas hátránya három nagydíjat követően már 37 pont a vb-éllovas Lewis Hamilton mögött. Az idén már két győzelmet arató brit is elmondta a véleményét a finnel kapcsolatban, miután megkérdezték tőle, szerinte erősebb lenne-e az istálló, ha Russell lenne a csapattársa.

Nem nagyon gondolkoztam ezen, de Valtteri nagyszerű csapattárs, mint ahogyan azt mindig is mondtam. Őszintén úgy érzem, hogy jelenleg nekünk van a legjobb felállásunk az elért eredmények, a csapaton belüli egyensúly, valamint az autófejlesztéssel kapcsolatos tudás tekintetében. Természetesen el fog jönni az idő, amikor megváltozik a párosunk. Nem leszek itt örökké, mint ahogyan Valtteri sem, de úgy gondolom, hogy az évek során folyamatosan szállítottuk az eredményeket, mint ahogyan most is. Az előző hétvégén Valtteri szerezte meg a pole pozíciót, és még mindig csak a negyedik versenynél tartunk, szóval az embereknek le kellene szállniuk róla, és hagyniuk kellene, hogy arra koncentrálhasson, amit csinál" – jelentette ki a hétszeres világbajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik