F1: Nem érzem, hogy ez lenne a vége, de... – Hamilton

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.13. 19:13
null
Hamilton döntésére nem lesz hatással, hogy megnyerik-e a bajnoki címet az idén (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton élvezi a jelenlegi helyzetet, és egyelőre nem érzi úgy, hogy az idény végén visszavonulna. A címvédő beszélt a versenyzés utáni életéről is, és megosztotta, elképzelhetőnek tartja-e, hogy az F1 közelében marad.

 

1. EMILIA ROMAGNA NAGYDÍJ
ÁPRILIS 16., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.00
2. szabadedzés: 14.30–15.30
ÁPRILIS 17., SZOMBAT
3. szabadedzés: 11.00–12.00
Időmérő: 14.00–15.00
ÁPRILIS 18., VASÁRNAP
A verseny (63 kör, 309.049 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

Mint ismert, Lewis Hamilton egyéves hosszabbítást írt alá a Mercedesszel, ami felerősítette azon pletykákat, amelyek az esetleges visszavonulásáról szóltak. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is megerősítette, nem tartja kizártnak, hogy a versenyző az év végén búcsút int a királykategóriának, de előrebocsátotta, először a jelenlegi versenyzőivel ül le tárgyalni, méghozzá nyár környékén. Ezt szorgalmazza a hétszeres világbajnok is, aki egyelőre nem érzi úgy, hogy eljött volna számára a vég, hiszen még mindig élvezi a versenyzést, és izgatottsággal tölti el, hogy 2022-ben érvénybe lépnek a nagy szabályváltoztatások.

Az álláspontomnak semmi köze ahhoz, hogy megnyerjük-e a bajnokságot az idén. Nem hagyom abba csak azért, mert nehezebbé válnak a dolgok. Igen, egyéves szerződést szerettem volna, és megmondtam Totónak, hogy jó lenne, ha korábban ülnénk le beszélni a jövőről, sokkal korábban, mint január" – utalt arra a La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában, hogy az idén január körül kezdett el egyeztetni a Mercedesszel.

„Teljes mértékben elkötelezett vagyok a Formula–1 iránt. Szeretem azt, amit csinálok. Nagyszerű csata vár ránk, és bárhogy is alakuljon, mindig is szerettem a versengést. Pillanatnyilag nem érzem, hogy az út végén járnék. Nyilván ott vannak a szabályváltoztatások is, amelyek jövőre lépnek érvénybe. Ez izgatottsággal tölt el. Nem érzem, hogy ez lenne a vége, de a következő nyolc hónapban kitalálom, hogy készen állok-e abbahagyni, vagy sem. Személy szerint úgy érzem, hogy nem, de sosem lehet tudni" – jelentette ki, és azt is megosztotta, elképzelhetőnek tartja-e, hogy azt követően is a sport közelében marad, hogy szögre akasztotta a sisakját.

A visszavonulásomat követően is részese maradhatok az F1-nek, és úgy hiszem, szeretnék is. Azonban egyelőre nagyon nehéz arra gondolni, hogy többé már nem versenyzem. Gyerekként megtanultam, hogy könnyebb és eredményesebb úgy változtatni a dolgokon, hogy a részesei vagyunk. Az F1 platformot adott számomra, hogy elérjem az embereket, hogy informáljam őket, pozitív üzeneteket közvetítsek nekik, bátorítsam és ösztönözhessem őket" – zárta a gondolatait Hamilton.

A brit esetleges visszavonulásával kapcsolatban nemrég honfitársa, Martin Brundle is megosztotta a véleményét, a korábbi F1-es pilóta Sebastian Vettelt hozta fel rossz példaként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik