F1: Mick Schumacher lehetőséget kap az Alfa Romeótól Németországban

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.09.29. 15:06
null
Mick Schumacher egy Ferrarit már vezethetett a Toszkán Nagydíjon (Fotó: AFP)
Az Alfa Romeo hivatalosan megerősítette, hogy a soron következő Eifel Nagydíj első szabadedzésén Mick Schumacher autóba ülhet a Nürburgringen. Az ugyancsak a Ferrari akadémiáját erősítő Callum Ilott is lehetőséget kap, a brit a Haast foglalhatja el.

 

A Formula–2-es bajnokság éllovasa, s az F1-es rekordbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher Antonio Giovinazzi Alfa Romeóját foglalhatja el a jövő pénteki első szabadedzésen Németországban.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy megkapom ezt a lehetőséget a szabadedzésen. A tény, hogy az első F1-es részvételem hazai közönség előtt, a Nürburgringen lesz, még különlegesebbé teszi ezt a pillanatot. Szeretnék köszönetet mondani az Alfa Romeónak és a Ferrari-akadémiának, hogy megadták a lehetőséget, hogy beleszippanthassak a Formula–1-es levegőbe a másfél évvel ezelőtti közös bahreini tesztünk után. A következő tíz napot felkészüléssel töltöm, hogy a lehető legjobb munkát végezhessem, és értékes adatokat gyűjthessek a csapat számára" – áll a Ferrari akadémiáját erősítő 21 éves versenyző közleményében.

Mick Schumacher F2-es riválisai közül az ugyancsak Ferrari akadémiájához tartozó Callum Ilott és Robert Svarcman is lehetőséget kap, előbbi az Eifel Nagydíjon a Haast foglalhatja el, míg utóbbi az idényzáró Abu-dzabi GP-n mutatkozhat be F1-es hétvégén, azonban az még nem hivatalos, hogy a Ferrari melyik partnercsapatánál kap lehetőséget.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik