F1: „Megtiszteltetés, de egyben nagy teher a Schumacher név”

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.01.13. 19:25
null
Mick Schumacher érkezése plusznyomást helyez a Haasra (Fotó: Twitter/SchumacherMick)
A Formula–1-es Haas csapatfőnöke, Günther Steiner megtiszteltetésnek érzi, hogy a német legenda, Michael Schumacher fia csapatával debütálhat a királykategóriában, de egyúttal tisztában van azzal is, ez plusznyomást helyezhet az alakulatra.

 

Mint ismert, a Haas mindkét versenyzőjétől megvált 2020-ban, s két újonccal, Mick Schumacherrel és Nyikita Mazepinnel vág neki az új idénynek. A csapatfőnök, Günther Steiner nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy a Haas által kilencéves szünet után újra feltűnik a Schumacher név a királykategóriában, azonban tudja, ez plusznyomást fog helyezni a gárdára.

Michael legendássá tette a Schumacher nevet a Formula–1-ben. Az, hogy a fia nálunk fog versenyezni, fantasztikus, s egyúttal nagy megtiszteltetés. Ha visszaemlékszem, azokra az időkre, amikor Michael még versenyzett, mindig különleges aurája volt, s most a fia a mi csapatunk tagja. Fiatal alakulat vagyunk még, szóval vannak dolgok, amelyeket jól csinálunk, és vannak olyanok is, amelyeket rosszul, de mindenből a lehető legjobbat akarjuk kihozni. Az, hogy Mick nálunk fog versenyezni, a nagy megtiszteltetés mellett terhet is fog jelenteni, ezzel teljes mértékben tisztában vagyok, nincsenek illúzióim. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy Mick elérhesse a nagyobb céljait" – kezdte a csapatfőnök az Autosportnak adott nyilatkozatában.

Minden fiatal versenyző önbizalmát növeli, ha vébécímet nyer egy olyan színvonalas bajnokságban, mint amilyen a Formula–2 volt 2020-ban. Minden bajnokságban vannak jobb és rosszabb évek, úgy gondolom, a tavalyi nagyon erős volt. Az utolsó futamon dőlt el a cím sorsa. Az, hogy Mick bajnokként léphet fel a Formula–1-be, magabiztosságot ad neki, amikor esetleg szenvedni fog, hisz minden új lesz a számára."

A 2021-es idény jelen állás szerint a március 28-i hétvégén veszi kezdetét a Bahreini Nagydíjjal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik