F1: Bahreinben indul az idény, Imola visszatér – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.01.12. 09:16
null
Ausztrália helyett Bahreinben veszi kezdetét a 2021-es idény (Fotó: AFP)
A Formula–1 vezetősége bejelentette, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem Ausztráliában, hanem Bahreinben veszi kezdetét a 2021-es idény, továbbá megerősítette, hogy Imola az idén is vendégül látja a mezőnyt. 

 

Mint beszámoltunk róla, a továbbra is tomboló koronavírus-járvány miatt bizonytalanná vált több verseny megrendezése is, amit követően a Formula–1 vezetősége kedden megerősítette, több módosítást is végrehajtott a 2021-re tervezett versenynaptáron. A járványügyi intézkedések bevezetése nyomán az Ausztrál és a Kínai Nagydíjat is el kell halasztani, előbbi ráadásul már új időpontot is kapott. A melbourne-i futamot november 21-én rendezik meg, amivel biztossá vált, hogy az idénynyitó versenyt a tervezetthez képest egy héttel később Bahreinben bonyolítják le.

Ausztráliával ellentétben Kína nem került át még más időpontra, a futam szervezői és az F1 vezetősége között továbbra is folynak a tárgyalások arról, hogy ha lehetséges, az idény második felében találjanak neki helyet. Míg Sanghaj helyzete bizonytalan, Imola visszatérése biztossá vált: a tavaly tizennégy év szünet után visszatérő helyszín sorozatban a második évben láthatja vendégül a mezőnyt.

„A Formula–1 megerősíti, hogy a 2021-es Formula–1-es világbajnokság a március 26. és 28. között megrendezendő Bahreini Nagydíjjal veszi kezdetét. A járványhelyzet alakulása miatt nincs mód Melbourne-ben indítani a kiírást, de jó hír, hogy az Ausztrál Nagydíjat a november 21-i hétvégén lebonyolítják, miután az F1 megállapodott az ausztrál hatóságokkal. Ez is jól mutatja, mennyire fontos az ausztrál verseny a Formula–1-nek és a melbourne-i partnereinknek" – áll a közleményben.

„Az utazási korlátozások miatt a Kínai Nagydíjra nem kerül sor a tervezett időpontban, a tárgyalások azonban jelenleg is folynak a szervezőkkel és a hatóságokkal egy potenciális halasztásról, ha ez lehetséges. Miután a Kínai GP nem valósulhat meg az eredeti időpontjában, a Formula–1 visszatér Imolába, amely az átalakított versenynaptárban április 18-án kapott helyet."

Az F1 vezetősége az imolai verseny után egy május 2-ai időpontot is megjelölt, azonban ez továbbra is kérdőjelesen áll. Sajtóhírek szerint Portugália kaphatja meg a lehetőséget, de erről eddig nem érkezett hivatalos megerősítés. A Formula–1 emellett azt is egyértelműsítette, hogy az eredeti terveknek megfelelően 23 versenyt szeretne rendezni az idén. A Magyar Nagydíj a módosított versenynaptárban is augusztus 1-jén kapott helyet.

A MÓDOSÍTOTT 2021-ES VERSENYNAPTÁR
Március 28.Bahreini Nagydíj, Szahír
Április 18.Imola
Május 2.
megerősítésre vár
Május 9.
Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23.
Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 6. Azeri Nagydíj, Baki
Június 13. Kanadai Nagydíj, Montreal
Június 27.
Francia Nagydíj, Paul Ricard
Július 4.Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 18.
Brit Nagydíj, Silverstone
Augusztus 1.Magyar Nagydíj, Mogyoród
Augusztus 29.
Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
Szeptember 5.Holland Nagydíj, Zandvoort
Szeptember 12.Olasz Nagydíj, Monza
Szeptember 26.
Orosz Nagydíj, Szocsi
Október 3.Szingapúri Nagydíj, Szingapúr
Október 10.
Japán Nagydíj, Szuzuka
Október 24.Amerikai Nagydíj, Austin
Október 31.
Mexikói Nagydíj, Mexikóváros
November 7.
Sao Pauló-i Nagydíj, Sao Paulo
November 21.
Ausztrál Nagydíj, Melbourne
December 5.
Szaúd-arábiai Nagydíj, Dzsidda
December 12.Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik