F1: megjelent Netflixen a Drive to Survive új évada

KOVÁCS SÁRAKOVÁCS SÁRA
Vágólapra másolva!
2021.03.19. 11:50
Pénteken jelent meg a közkedvelt Formula–1-es dokumentumfilm-sorozat, a Drive to Survive harmadik évada a Netflixen. A száguldó cirkuszt bemutató sorozat nemcsak a rajongókat nyűgözi le, de azokat is, akik eddig nem ismerték a rajtrács szereplőit.

Még 2018-ban jelentette be a Netflix, hogy stábjával kivonul a versenypályákra és elkészíti dokumentumfilm-sorozatát.

Megszokhattuk, hogy a Netflix szinte garanciát vállal a minőségre a saját gyártású projektjeinél, és nem alakult ez másképpen a „Hajsza a túlélésért” stábjával sem. A közös munka ugyanis akkora sikerre tett szert, hogy március 19-én, pénteken már a sorozat harmadik évada debütált.

Rajtol a Drive to Survive új évada a Netflixen (Fotó: AFP)
Rajtol a Drive to Survive új évada a Netflixen (Fotó: AFP)

A képernyő előtt ülve nemcsak a versenyekbe kaphatunk betekintést, hanem a versenyzők, csapatfőnökök emberi oldalát is megismerhetjük. Mindezt persze gyönyörű lassításokkal és az érzelemre ható hang- és képanyagok társaságában élvezhetjük.

Az első két évad nézői már tudhatják, hogy a sorozat egy-egy idényt mutat be, így nem nehéz kitalálni, hogy a legújabb részek a 2020-as idény legizgalmasabb pillanatait varázsolják elénk.

És a tavalyi év eseményei sem okoznak majd nagy fejtörést a szerkesztőknek, hiszen izgalmas jelenetekből akadt bőven. Nehezítésként már rögtön az idény elején megmutatkozott a koronavírus hatása a pályákon, és a történelem során először rajtoltak el a pilóták a szurkolók jelenléte nélkül, ráadásul a megszokott kezdésnél jóval későbbi időpontban.


De nemcsak a nézők hiányában mutatkozott meg a világjárvány negatív hatása, a versenyzőket sem kímélte a betegség.

Izgalomra adott okot, amikor a Mercedes bejelentette, hogy Lewis Hamiltonnak ki kell hagynia a Szahír Nagydíjat, így George Russelnek kellett beugrania a helyére. Illetve senkinek sem kell bemutatni az internetet bejáró óriási balesetet, amit Romain Grosjean szenvedett – a francia túlélését azóta is a világ nyolcadik csodájaként emlegetik.

Az utolsó pillanatig húzódó szerződések, titkolózások és csapatváltások pedig már az új, idén márciusban induló idény felvezetéseként szolgáltak.

Összefoglalva tehát: nem lesz egy unalmas pillanat sem a Drive to Survive 10 új részében!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik