F1: mégis van esély Palmer maradására? Főnöke szerint igen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.11. 16:40
Sokan kész tényként kezelik, hogy Jolyon Palmertől a szezon végén megválik a Renault. Az istálló ügyvezető igazgatója azonban elismerően nyilatkozott a brit pilótáról, és elmondta, mi kell ahhoz, hogy megtarthassa ülését a következő esztendőre.

Jolyon Palmer már a második idényét teljesíti a Formula–1-ben, ám folyamatosan sok kritika éri, ezért is meglepő kissé, hogy Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója most felvetette: ha Palmer a tavalyihoz hasonló formajavulásra lesz képes a hátralévő futamokon, minden esélye megvan arra, hogy jövőre is az F1-ben versenyezhessen a Renault színeiben.

„Ha képes teljesen változtatni a helyzeten a szezon hátralévő részében, ahogy azt tavaly is tette, mi nyitottak leszünk egy újabb közös évre vele – mondta Abiteboul. – A stabilitás jó lenne a csapatunk számára. Erre törekedtünk tavaly is, ezért csak Nico Hülkenberget igazoltuk le, és nem változtattunk mindkét pilótánkon. Jól alakulhatnak a dolgok Jolyon számára, de végső soron az ő kezében van a jövője.”

Ami Palmer eddigi eredményeit illeti, első évadjában egy pontot sikerült szereznie, az idén viszont eddig pont nélkül áll, míg csapattársa, Hülkenberg már 26 pontot gyűjtött. Abiteboul viszont védelmébe vette a versenyzőjét, és megjegyezte: nem mindig önhibából maradt le a pontszerzésről és/vagy volt kénytelen feladni a futamokat.

„Képes előhozni az autója sebességét, pontos visszajelzést ad róla, és elkötelezett az istálló iránt. Persze mindezek mellett követ el hibákat és szalaszt el lehetőségeket, ám a technikai megbízhatóság sem segítette őt, ami mellesleg az idén eddig csapaton belül nála gyengébb” – vélekedett a francia szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik