F1: Megérdemlem, hogy tisztán lássam a jövőmet – Kvjat kifakadt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.20. 18:24
Megelégelte a várakozást Danyiil Kvjat, a Toro Rosso versenyzője. Az orosz pilótának egyelőre fogalma sincs arról, hogyan alakul a jövője, így mihamarabbi válaszokat szeretne a Red Bulltól.

Azok után, hogy a Red Bull tavaly az első négy futamot követően visszaküldte Danyiil Kvjatot a fiókcsapatához, a Toro Rossóhoz, az idei szezon – és annak főként a második fele – sem alakul túl fényesen az orosz pilóta számára. Malajziában és Japánban kénytelen volt átadni a helyét Pierre Gaslynak, és vélhetően csak amiatt állhat rajthoz az utolsó négy versenyhétvégén, mert Carlos Sainz a tervezettnél korábban hagyta el a Toro Rossót a Renault kedvéért.Red Bull tavaly az első négy futamot követően visszaküldte Danyiil Kvjatot a fiókcsapatához, a Toro Rossóhoz, az idei szezon – és annak főként a második fele – sem alakul túl fényesen az orosz pilóta számára. Malajziában és Japánban kénytelen volt átadni a helyét Pierre Gaslynak, és vélhetően csak amiatt állhat rajthoz az utolsó négy versenyhétvégén, mert Carlos Sainz a tervezettnél korábban hagyta el a Toro Rossót a Renault kedvéért.

„Nem hiszem, hogy bármi miatt is boldognak kellene lennem – vázolta fel a helyzetét Kvjat. Viszont visszagondolva arra, miként is alakult az előző két viadal a csapat számára, nem bánkódom túlzottan, amiért ki kellett hagynom azokat."

Azt, hogy jövőre is számít-e a szolgálataira a Red Bull, egyelőre nem tudni, a pilóta szerint viszont sok mindent tisztáznia kell az alakulatnak a közeljövőben.

„Meg fogjuk beszélni a dolgokat zárt ajtók mögött, és eldöntjük, mi lesz a következő lépés – mondta Kvjat. – Úgy vélem, megérdemlem, hogy tisztán lássam a jövőmet, ezért végigmegyünk minden apró részleten egytől egyig. Most viszont nem akarok erről beszélni. Egyszerűen nem segítene abban, hogy a hétvégére tudjak koncentrálni."

„Itt van a munkám, az autóm, bőven van, ami ösztönöz és motivál. Mindent bele akarok adni, hogy maximális teljesítményre legyek képes. Úgy érzem, hogy egész évben megvolt a lehetőségünk a jó eredményekre, de nem használtuk ki túl jól ezt. Ezen szeretnék változtatni, mivel még lehetségesnek tartom, hogy kijavítsuk a hibákat" – beszélt terveiről a hátralévő négy versenyt illetően a 23 éves orosz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik