F1: már pilótája is van az újjáépülő Manor-istállónak

Vágólapra másolva!
2015.02.25. 16:03
Újabb lépést tett a tavaly még Marussiaként az F1-ben szereplő, az idei világbajnokságra már Manor néven nevező csapat a folytatás felé: szerződtetett egy pilótát. A tavalyi idényzáró Abu-dzabi Nagydíjon a Caterhamnél beugróként versenyző brit Will Stevens megállapodott az istálló vezetőivel, így a 2015-ös idényben ő lesz az egyik Manor-pilóta.

A Marussiaként az ősszel csődeljárás alá kerülő istálló ellen a múlt héten megszüntették a pénzügyi eljárást, és az is kiderült, hogy megállapodása van a Ferrarival 2014-es motorok szállításáról.

Pilóták eddig nem voltak, Stevens szerződtetésével ez a helyzet megváltozott.

„Nagyon érdekes, ahogy összeáll a Manor, hatalmas eredmény, hogy megmentették a csapatot. Mindenkinek köszönjük a támogatást, az a célunk, hogy ott legyünk az Ausztrál Nagydíj rajtrácsán” – mondta a 23 éves Stevens.

A csapat tavaly három versenyt kihagyott, s ha Ausztráliában sem áll rajthoz, le kell mondania a konstruktőr-vb 9. helyéért járó pénzjutalmáról.

Az autókkal március 6-ig kell elkészülni, akkor indulnak el a csapatok felszereléseit szállító repülőgépek az Ausztrál Nagydíjra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik