F1: kiderült, hogy az Alfa Romeo marad-e a sorozatban

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.14. 20:07
null
Az Alfa Romeo-név több évig marad a Formula–1-es mezőnyben (Fotó: AFP)
2021 után is Alfa Romeo néven indul a Sauber-istálló a Formula–1-ben, miután a két fél meghosszabbította az együttműködését. A közös jövőtől nagy előrelépést várnak a Frédéric Vasseur irányította csapatnál.

 

Az Alfa Romeo 2018-ban tért vissza a Formula–1-be a Sauber egyik legjelentősebb szponzoraként, s ez az együttműködés a következő idényben még jobban elmélyült. 2019 óta ugyanis a svájci istálló Alfa Romeo néven indul a királykategóriában, s bár korábban felmerültek olyan pletykák, melyek szerint a Fiat-csoportban történt változások következtében az olasz márka ismét kivonul a Formula–1-ből, a legfrissebb bejelentések szerint ennek éppen az ellenkezője valósul meg.

Nemrég ugyanis kiderült, hogy a Sauber és az Alfa Romeo meghosszabbította a 2021-ig szóló megállapodását. Azt egyelőre nem jelentették be, hogy meddig szeretnének mindenképp együtt dolgozni, de annyi biztos, hogy a szerződéshosszabbítás több évre szól.

„Örömmel jelentjük be az együttműködésünk meghosszabbítását – nyilatkozta Frédéric Vasseur, az istálló csapatfőnöke. – Az Alfa Romeo remek partner volt az elmúlt években, de az előttünk álló fejezetet tekintve még inkább izgatottak vagyunk. Az új szabályok lehetőséget biztosítanak a számunkra az újabb előrelépésre, és szilárdan hiszem, hogy tökéletesen alkalmasak vagyunk arra, hogy együtt nagy dolgokat érjünk el. Várjuk a közös jövőt és azt, hogy továbbra is a rajtrács eleje felé haladjunk.”

Vasseur természetesen a 2022-ben érvénybe lépő nagy szabályváltozásra célzott, amelytől – a riválisokhoz hasonlóan – az Alfa Romeónál is sokat várnak. A francia szakember azt is elárulta, hogy az együttműködés olyannyira szoros marad, hogy a Sauber svájci központjában végzett kutatásokkal hozzájárulnak az Alfa Romeo közúti autóinak fejlesztéséhez is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik