nemzetisport.hu
2017.06.22 10:22 Frissítve: 2017.06.22 10:31

F1: a csapatfőnök elhagyja a Saubert – hivatalos

Korábban beszámoltunk róla, hogy Monisha Kaltenborn, az F1-es Sauber-istálló csapatfőnöke nagy eséllyel távozhat a posztjáról, nemrégiben azonban ezt hivatalosan is megerősítette Pascal Picci, annak a cégcsoportnak az elnöke, amely tavaly nyáron vásárolta meg az alakulatot.

 

Azt viszont még nem tudni, hogy ki lesz Kaltenborn utódja (Fotó: AFP)

Kaltenborn 2012-ben került a svájci kiscsapat élére, ezzel ő lett a Formula–1 első – és eddigi egyetlen – női csapatfőnöke. A BMW távozását követően segítette a Saubert az újrakezdésben, ám most a nemrégiben kiadott hivatalos közlemény szerint azonnal elhagyta a teamet, amelyet így már a hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon is más fog irányítani.

„Az istálló jövőjét érintő eltérő nézetek miatt Monisha Kaltenborn közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozik a Sauber Groupnál betöltött posztjáról – jelentette be Pascal Picci. – Köszönjük neki a sokéves munkáját, amely során erős elhivatottsággal vezette a Sauber F1-es alakulatát, és szeretnénk számára a legjobbakat kívánni a jövőre nézve. Azt, hogy ki lesz az utódja, hamarosan bejelentjük, addig is sok szerencsét kívánunk a csapatnak az Azerbajdzsáni Nagydíjon."

Egy ideje azt pletykálták, a Longbow Finance – amely tavaly vásárolta fel a Saubert – megkérte Kaltenbornt, hogy a pilótákat illetően részesítse előnyben Marcus Ericssont Pascal Wehrleinnal szemben. Az osztrák hölgy azonban ezt nem szerette volna, és sokan úgy gondolják, ez vezetett a távozásához. Később a vezetőség emiatt újabb közleményt adott ki.

„A tulajdonosok és a Sauber Motorsport vezetősége egyértelműen cáfolja a média spekulációit, melyek szerint a versenyzőink nem részesülnek egyenlő bánásmódban – szögezték le. – Ez nyilvánvalóan nem igaz, és ellenkezne a csapat régóta fennálló elveivel a fair versenyről. Ezek az ismeretlen forrásból származó híresztelések rosszat tesznek a pilótáink, a vezetőségünk, s mindenki más számára is az istállónál."

2022.10.02 12:46:00

F1 nemzetisport.hu

A mexikói ugyanakkor egyelőre nem lehet nyugodt, hiszen a leintést követően jelenése lesz a sportfelügyelőknél.

2022.10.01 13:32:44

F1 nemzetisport.hu

A címvédőnek esélye volt a rajtelsőségre, ám csapata kíhívta őt az utolsó gyors körén.

2022.10.01 10:51:43

F1 nemzetisport.hu

A tervezett idő felében körözhetett a mezőny • Verstappen fél másodpercet kapott a felszáradó pályán.

2022.09.30 13:37:37

F1 nemzetisport.hu

Az 1-es számú Red Bullra csak a második szabadedzés utolsó perceiben kerültek fel a lágy gumik.

2022.09.30 10:50:09

F1 nemzetisport.hu

A hétszeres világbajnok az első edzés végén taszította le Verstappent az első helyről.