F1: hosszabbított a monzai pálya, 2025-ig lesz Olasz Nagydíj

Vágólapra másolva!
2020.06.02. 10:41
null
Idén nem láthatunk szurkolókat Monzában (Fotó: AFP)
Egy újabb évvel meghosszabbította az együttműködést a Liberty Media és a monzai versenypálya, így már biztosnak tekinthető, hogy 2025-ig lesz Formula–1-es Olasz Nagydíj – jelentette be Monza város polgármestere, Dario Allevi. Ezzel egyidőben sajtóhírek arról számoltak be, hogy az idei Olasz Nagydíj dátuma is megvan már.

Nagy napnak néznek ma elébe a Formula–1 rajongói, hiszen hivatalosan is kiderül az idei versenynaptár, s ismertté válik, hogy melyik futamot mikor rendezik. Nem hivatalosan annyit lehet eddig tudni, hogy – olasz lapértesülések szerint – az Olasz Nagydíjat az eredetileg istervezett időpontban, szeptember 6-án rendezik.

Az viszont már hivatalosan is kiderült, hogy Monza – a versenypálya – egy évvel meghosszabbította szerződését a Liberty Mediával, így az Olasz Nagydíj helye 2025-ig biztosított lesz a versenynaptárba – erről egyébként a város polgármestere Dario Allevi számolt be sajtótájékoztatón kedden.

„Sok pálya lemondott az idei futamáról a koronavírus miatt, de Monza nem így tesz. Itt lesz mindig, igaz, idén csak nézők nélkül. Ráadásul miután további egy évvel megtoldották a pálya szerződését, ezért 2025-ig minden évben lesz versenyzés a sebessség templomában” – fogalmazott Allevi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik