F1: „Hamilton totális diadala” – nemzetközi sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2020.11.16. 10:39
null
Lewis Hamilton hetedszer lett világbajnok (Fotó: AFP)
A nemzetközi sajtó történelmi sikernek nevezte Lewis Hamilton Török Nagydíjon aratott győzelmét, mellyel a 35 éves brit pilóta rekordbeállítást jelentő hetedik világbajnoki címét nyerte meg a Formula–1-ben.

 

NAGY-BRITANNIA

The Guardian: Drámai és érzelmekkel teli módon koronázták meg Hamiltont, a Formula–1 történetének egyik legnagyobb bajnokát. A Török Nagydíjon aratott győzelme világbajnoki címet, abból is a hetediket érte neki. Ezzel Hamilton eljutott oda, ami egykor lehetetlennek tűnt: beállította Michael Schumacher rekordját, és minden idők legsikeresebb F1-es versenyzőjévé vált.

Daily Mail:Hamilton a hetedik mennyországba került, miután beállította Michael Schumacher rekordját az esős Török Nagydíjon aratott sikerével.

The Telegraph:Hamilton leckét adott az esőben való vezetésből, és megnyerte a csúcsbeállítást jelentő hetedik Formula–1-es világbajnoki címét.

Independent: Hamilton virtuóz versenyzéssel, a szezon legizgalmasabb futamán az idei tizedik győzelmét aratta, és ezzel megnyerte hetedik világbajnoki címét.

SPANYOLORSZÁG

Marca: Ha valakinek voltak kétségei Hamilton képességeiről, az most Törökországban megbizonyosodhatott arról, hogy a brit címvédő a Formula–1 történetének egyik legjobbja. Ez olyan nap volt, amelyen az autósport egyik történelmi figurája újfent letette a névjegyét. A nyomás alatti versenyzés számára teljesen természetes.

FRANCIAORSZÁG

Le Figaro: Kivételes. Nincsenek megfelelő jelzők arra, hogy leírjuk, milyen teljesítményt nyújt hétvégéről hétvégére Hamilton. Vasárnap Törökországban fantasztikus versenyt futott, melyen pályafutása 94. futamgyőzelmét, de mindenek előtt hetedik világbajnoki címét nyerte meg.

AUSZTRIA

Kronen Zeitung: Győzelem! Hamilton történelmi világbajnoki címet szerzett.

Kurier: Beteljesült. Hamilton hetedszer is világbajnok lett, és ezzel beállította Michael Schumacher rekordját, ami sokáig elérhetetlennek tűnt. A 35 éves brit versenyző világbajnokhoz méltó stílusban építette tovább az előnyét az összetett pontversenyben, és három futammal a szezon vége előtt már senki nem előzheti meg.

SVÁJC

Blick: A 94. futamgyőzelem és a 7. világbajnoki cím: Lewis Hamilton a Török Nagydíjon a totális diadalt ünnepelhette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik