F1: Giovinazzi nélkül aligha lennénk a pole-ban − Ferrari

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.30. 11:36
Antonio Giovinazzi a Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzésén összetörte Kevin Magnussen Haas-Ferrariját, de ezt követően a Ferrari egyik meg nem énekelt hősévé vált.

Az olasz tesztpilóta mindössze nyolc kört tett meg a nehezen kezelhető Haas-Ferrarival az első edzésen, amikor a 11-es kanyarban kicsúszva alaposan összetörte a szürkésfekete autót.

Ám ezt követően nem volt sok ideje szomorkodni, első számú munkaadója, a Ferrari ugyanis Fioranóba irányította, ahol Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen pénteki edzéseredményeit elemezve a Scuderia speciálisan beállított szimulátorában látott munkához.

A péntek estéjét ott töltve segített a Hungaroringen dolgozó mérnököknek az autó finomhangolásában, és a csapat vezetői is elismerően nyilatkoztak arról, mekkora szerepe volt a szombati felgyorsulásban.

„Péntek este késő estig dolgoztunk azon, hogy ideális legyen az autó egyensúlya. Antonio a csapatunk tagja, a harmadik számú pilótánk, a szimulátorban végzett munkája nélkül aligha szereztük volna meg a pole pozíciót” − ismerte el Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke.

A Ferrari első rajtsorból indulását a helyszínen nézi meg Sergio Marchionne Ferrari-elnök és Piero Ferrari is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik