F1: Egyetlen kanyarban sem vagyok lassabb Leclerc-nél – Sainz

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.17. 19:51
null
Sainz egyelőre nem elég magabiztos az autóban, de szerinte csak idő kérdése, hogy felérjen Leclerc szintjére (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Ferrari spanyol versenyzője, Carlos Sainz Jr. úgy érzi, már csak idő kérdése, hogy egy szinten legyen az időmérő-specialista csapattársával, Charles Leclerc-rel.

 

A Ferrari eddig viszonylag erős hétvégét teljesít az Emilia-romagnai Nagydíjon, igaz, Carlos Sainz Jr. ezúttal is nagy hátrányban volt az időmérőn a csapattársához viszonyítva, és már a második szakaszban búcsúzni kényszerült. A spanyol azonban gyengébb eredmény ellenére is magabiztos, hiszen úgy érzi, egy szinten lehetne Charles Leclerc-rel, ha össze tudná tenni a köreit.

1. EMILIA-ROMAGNAI NAGYDÍJ
ÁPRILIS 16., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:16.564
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:15.551
ÁPRILIS 17., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:14.958
Időmérő: 1. Hamilton 1:14.411
ÁPRILIS 18., VASÁRNAP
A verseny (63 kör, 309.049 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

Tisztában vagyok vele, hogy ő időmérő-specialista, nagyon otthon érzi magát a Ferrarinál, és mindig tudja, hogy mire számítson az autótól, ha a Q2 vagy a Q3 következik, és egy nagyon-nagyon jó versenyző, de ha van valami, amit az eddigi két hétvégéből kiindulva látok, az az, hogy egyetlen kanyarban sem vagyok lassabb nála. Tudom, hogy ha összeteszem a köröket, ott lehetek mellette, szóval most kizárólag arra fókuszálok, hogyan tudnám összetenni a köröket, hogy mit csinál ő, és mit csinálhatnék én jobban. Talán csak több időre van szükségem, valamint tapasztalatra. Majd kiderül, de én nagyon lelkes vagyok abból kiindulva, amit az adatokból láttam" – idézte a vasárnapi versenyt a 11. pozícióból megkezdő pilótát a Crash.net.

Leclerc Bahrein után Imolában is remek kvalifikációt teljesített, s a negyedik helyről vághat majd neki a 63 körös futamnak.

„Jó időmérő volt még annak ellenére is, hogy tegnaphoz viszonyítva jobban szenvedtem azzal, hogy összetegyem a köreimet. Szóval kevésbé éreztem magam kényelmesen a kocsiban. A Q3-ban ugyanakkor sikerült úgy összeraknom a kört, ahogyan szerettem volna, leszámítva az egyik sikánt, ahol egy kicsit megcsúsztam. Azonban az eredményre tekintve a harmadik hely nem lett volna elérhető a számunkra, szóval elégedett vagyok a mai nappal" – összegzett a monacói, majd kiemelte, nem számít könnyű versenyre.

Nehéz futamunk lesz. Kicsit lemaradásban vagyunk az egyenesben, főleg a McLarenhez viszonyítva. Majd meglátjuk, hogyan alakul, remélhetőleg elég lesz a tempónk ahhoz, hogy elhúzzunk tőlük. Ha ez nem sikerül, elég nehéz lesz magunk mögött tartani a McLareneket" – magyarázta, majd beszélt a Ferrari hazai pályájáról is.

„Csodálatos pálya. Imádom, mert minden hibát megfizet, ahogyan azt a második szabadedzésen történt falazásom is megmutatta. Ezek a dolgok azonban megtörténhetnek a versenyen is, hiszen nagyon keményen fogjuk nyomni. A gumikra nem nagyon kell figyelni, amit mi versenyzőnk különösen szeretünk, hiszen végig nyomhatjuk az egész futamon. Izgalmas versenyünk lehet!" – tekintett előre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik