F1: bizonytalan a támogatói háttér, elküldhetik Maldonadót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.28. 19:33
Egyre valószínűbb, hogy Pastor Maldonado szponzori hátterének bizonytalanná válása miatt a Lotusból gyári Renault-vá alakuló F1-es csapat elköszön a venezuelai pilótától. A helyére a dán Kevin Magnussen kerülhet.

Maldonado baráti kapcsolatban volt Hugo Chávez korábbi venezuelai elnökkel, aki személyesen garantálta a pilóta számára a nemzeti olajtársaság (PDVSA) támogatását, amivel 2011 óta biztos helye volt a pilótának az F1-es mezőnyben. Ám Chávez 2013-as halála óta egyre többször lehetett hallani, hogy bizonytalanná válik a szponzoráció, és a Lotus már tavaly is késve kapta meg az ígért támogatás részleteit.

A Renault új vezetősége a hetekben Venezuelában járt, hogy feltérképezze a helyzetet, de nem kapott garanciát arra, hogy pontosan fog érkezni a szponzorpénz.

Ez pedig elég lehet ahhoz, hogy a francia gyártó lemondjon a PDVSA bizonytalan támogatásáról, egyben Maldonado szolgálatairól.

A motorsport.com szerint a McLarentől nemrég menesztett Magnussen lesz Maldonado helyettese, ezt pedig február 3-án jelenthetik be, amikor a csapat leleplezi új arculatát.

A másik autóban az újonc Jolyon Palmer ül majd.

A 2016-OS BEMUTATÓK
csapat
dátum
Mercedes
Red Bull február 17. (csak festés)
Williams február 22.
Ferrari
McLaren február 21.
Force India
Toro Rosso
Renault február 3. (csapat és arculat)
Sauber március 1.
Manor február 22.
Haas
február 22.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik