F1: Bízom benne, hogy túljutunk az első kanyaron – Hamilton

Vágólapra másolva!
2021.10.24. 12:15
null
Az első kanyar parázs csatát hozhat a két vb-aspiráns között (Fotó: AFP)
A két vb-aspiráns, Max Verstappen (Red Bull) és Lewis Hamilton (Mercedes) az első sorból vághat neki a Formula–1-es Amerikai Nagydíjnak, ami többek szerint is parázs csatát, esetleg ütközést hozhat. A brit azért bízik benne, hogy túljutnak az első kanyaron, míg a holland nem foglalkozik azzal, mi történik mögötte, csakis magára összpontosít.

 

 

Max Verstappen és Lewis Hamilton eddig hatszor parkolhatta le egymás mellé az autóját az idén, s noha a páros többször is összeért, illetve balesetbe is keveredett már, valamennyi alkalommal közülük került ki a győztes az adott versenyen, méghozzá egyenlő mértékben, hiszen a holland és a brit neve mellett is három-három siker áll.

42. AMERIKAI NAGYDÍJ
OKTÓBER 22., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:34.874
2. szabadedzés: 1. Pérez 1:34.946
OKTÓBER 23., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Pérez 1:34.701
Időmérő: 1. Verstappen 1:32.910
OKTÓBER 24., VASÁRNAP
A verseny (56 kör, 308.405 km) rajtja: 21.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 7., 20.00Mexikói Nagydíj, Mexikóváros
November 14., 18.00
Sao Pauló-i Nagydíj, Sao Paulo
November 21., 17.00Katari Nagydíj, Lusail

A két vb-aspiráns Austinban is kisajátította az első két pozíciót, így hetedszer csaphatnak össze, ami vegyes érzésekkel tölti el az egymással küzdő feleket: a brit bízik benne, hogy túljutnak az egyes kanyaron, míg a holland igyekszik nem azon gondolkozni, mi történhet a rajt után.

Mint mindig, most is igyekszünk profin kezelni a helyzetet. Nem tudom, miért kell ezt felhozni, nem mi vagyunk ebben a sportágban az egyetlenek, akik összeütköznek egymással. Sajnos az ilyen dolgok előfordulnak. Most megint itt állunk az első sorban, és mindenki nagyszerű versenyt vár, akárcsak mi. Egyszerűen csak jó versenyt akarunk futni. Nem aggaszt, hogy mi történik mögöttem, csakis magammal foglalkozom" – jelentette ki a hatpontos előnyben álló Verstappen.

Bízom benne, hogy túljutunk az egyes kanyaron, és jó futamunk lesz – kezdte Hamilton, aki rámutatott, hosszú verseny vár rájuk. – Nem hinném, hogy az első kanyarban fog eldőlni minden. Általában ők jobban rugaszkodnak el, Maxnak különösen jó rajtjai voltak az idén, de mindent bele fogok adni. Az egyes kanyar remek lehetőség."

Noha a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is tudja, nem az első körben kell megnyerni a viadalt, kiemelte, hogy a texasi pályán nem túl könnyű követni egymást, pontosan ezért meghatározó lehet, ki kerül ki nyertesen az első kanyarból.

Itt elég nehéz követni az előtted haladót, szóval határozottan te akarsz az élen állni az egyes kanyar után. Látványos lesz az 1-es kanyarba menet, ráadásul nekünk mindkét versenyzőnk elöl van. Mint mondtam, ezekkel az autókkal nehéz egymást követni, így ha tiszta első szektort teljesítesz, bízhatsz benne, hogy sikerül kellő előnyre szert tenned a 11-es kanyarig. Ez kulcsfontosságú lesz. Ha Max egy sárga bukósisakot látna meg a visszapillantójában, annak biztosan sokkal jobban örülne."

A két vetélytárs az Amerikai Nagydíj második szabadedzésén egyébként már összecsapott egymással az egyes kanyarnál, akkor Hamilton utasította maga mögé Verstappent – vajon megismétlődnek a lenti képsorok a mai versenyen is?

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik