F1: az utolsó autóról is lehullt a lepel – íme, Räikkönenék Alfa Romeója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.18. 08:28
null
A 2019-es Alfa Romeo festése nem változott a tavalyi Sauberhez képest
A mezőnyből utolsóként mutatta meg 2019-es autóját az Alfa Romeo, mely az előző idényben még Sauber néven indult a Formula–1-ben. Igaz, a hivatalos autóbemutatóra csak az első kollektív téli teszt nyitónapján került sor, múlt pénteken néhány kép már kiszivárgott az új gépről, amikor Kimi Räikkönen pályára vitte azt a Ferrari fioranói tesztpályáján. Az akkori festés csak átmeneti volt, a hétfőn bemutatott autó mintázata a tavalyi Sauberéhez hasonlít.

Több változás is történt az Alfa Romeónál a 2019-es idényt megelőzően, ezek közül a legnagyobb talán az, hogy nem Sauber néven vág neki az új szezonnak. Motorpartnere, a Ferrari jóvoltából már 2018-ban is bekerült az Alfa Romeo az alakulat nevébe, 2019-ben pedig eltűnik a Sauber név a Formula–1-ből.

Persze nyomokban még fellelhető a jogelőd, hiszen az autókat továbbra is a Sauber Engineering készíti fel (az elnevezés szerepel is a kocsi oldalán), az autó neve pedig C38, azaz a svájciak hagyományait követi az olasz márka (a C Peter Sauber feleségére, Christine-re utal).

 

Ami az előző idényt illeti, a Sauber sokat fejlődött, és végre kilépett a sereghajtószerepből. Végül a konstruktőri tabella 8. helyén végzett – a Charles Leclerc, Marcus Ericsson páros összesen 48 pontot szerzett, melyből 39 az előbbi nevéhez fűződik.

Több más istállóhoz hasonlóan az Alfa Romeo is új pilótafelállással kezdi meg a 2019-es szezont. Az alakulattal négy idényt eltöltő Marcus Ericssonnal nem hosszabbítottak szerződést a svájciak, míg tavalyi újoncuk, Charles Leclerc 2019-ben már a Ferrari versenyzőjeként áll rajthoz a versenyeken.

A fiatal monacói azt a Kimi Räikkönent váltja az olaszoknál, aki éppen az ő helyét veszi át az Alfa Romeónál. A 2007-es világbajnokkal kapcsolatban a visszavonulás is igen erősen szóba került tavaly, végül a bukósisak szögre akasztása helyett csupán egy csapatváltással kellett szembenéznie.

Az Alfa Romeo másik pilótája 2019-ben Antonio Giovinazzi lesz, aki korábban a Sauber harmadik számú versenyzője volt, 2017-ben pedig két versenyhétvégén rajthoz is állt, amikor a sérült Pascal Wehrleint helyettesítette a svájci csapatnál.

Az új Alfa Romeo
Az új Alfa Romeo
Az új Alfa Romeo
Az új Alfa Romeo
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik